17:31 31.07.2020

Долар може пережити найгірший місяць за десять років через тривоги про економіку

2 хв читати
Долар може пережити найгірший місяць за десять років через тривоги про економіку

Курс долара США злегка підвищується щодо основних світових валют у п'ятницю, але може показати найгіршу місячну динаміку за останні десять років на тлі сумнівів інвесторів у можливості відновлення світової економіки і зростаючої політичної невизначеності.

Індекс ICE, що відслідковує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає під час торгів 0,1%.

З початку липня індикатор втратив більше ніж 4% і готується продемонструвати максимальний місячний спад із вересня 2010 року, за даними FactSet.

Євро торгується вдень у районі $1,1828 проти $1,1848 на закриття попередньої сесії. Він додав приблизно 5% з початку липня і може показати найкращу місячну динаміку з 2010 року.

Вартість єдиної європейської валюти перебуває нині в районі 124,88 ієни порівняно з 124,08 ієни в четвер. Курс долара становить 105,52 ієни проти 104,73 ієни.

Падіння долара посилилося цього тижня на тлі занепокоєння трейдерів щодо відновлення економіки США після суттєвого падіння ВВП у другому кварталі, пише Financial Times.

Американський ВВП у квітні-червні впав на 32,9% в перерахунку на річні темпи, що стало рекордним падінням за весь час ведення розрахунків. Водночас аналітики в середньому прогнозували більш значний спад: респонденти Trading Economics припускали скорочення на 34,1%, опитані The Wall Street Journal очікували зниження на 34,6%.

Президент США Дональд Трамп у четвер висловив припущення, що, можливо, було б краще відкласти президентські вибори у листопаді 2020 року, щоб не вдаватися до голосування поштою у зв'язку із загрозою коронавірусу. Однак ні республіканці, ні демократи в Конгресі США не підтримують ідеї перенесення президентських виборів і наполягають на їх проведенні в листопаді, як і планувалося.

"Розпродаж долара не слабшає", - говорить валютний аналітик MUFG Лі Гардман. На думку стратега Goldman Sachs Еллісона Нетана, ознаки поліпшення економічної ситуації в інших країнах, поряд із "політичними міркуваннями" у США можуть чинити подальший тиск на американську валюту.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, США, як і раніше, на першому місці у світі за кількістю випадків зараження COVID-19. Наразі в країні зареєстровано понад 4,635 млн випадків зараження, померли понад 155,33 тис. осіб.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА