12:32 29.03.2024

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

2 хв читати
Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

Україна наразі не дає змоги російським військам домогтися значних тактичних успіхів на всій лінії фронту, але затримки у безпековій допомозі США можуть збільшити загрозу оперативного успіху РФ, наголошується у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 28 березня.

"Обмеження в матеріальному забезпеченні обмежують можливості українських сил проводити ефективні оборонні операції, а також надають російським силам гнучкість у проведенні наступальних операцій, що може призвести до зростання можливостей для російських сил домогтися оперативних значних успіхів у майбутньому... Надходження достатньої та регулярної західної військової допомоги та розв'язання українських проблем із людськими ресурсами звузять ці можливості для російських сил та завадять їм домогтися навіть незначних тактичних успіхів", - ідеться в зведенні.

ISW продовжує вважати, що послідовне надання західної військової допомоги у вигляді ключових систем, багато з яких можуть швидко і у великих масштабах поставити лише США, відіграє вирішальну роль у перспективах РФ у 2024 році і тоді українські сили зможуть спробувати оскаржити ситуацію на всьому театрі військових дій. "Перебіг війни до кінця 2024 року багато в чому залежить від надання військової допомоги США і продовження військової підтримки з боку неамериканських організацій, а також від здатності України розв'язувати свої проблеми із військовим персоналом", - вказують аналітики.

Зазначається, що дефіцит техніки змушує Україну надавати пріоритет критично важливим секторам фронту, збільшуючи ризик прориву РФ в інших, менш забезпечених секторах, і робить лінію фронту загалом крихкішою, ніж здається, незважаючи на нинішні відносно повільні темпи російського наступу.

Також повідомляється, що посилення російських безпілотних і ракетних ударів змушує Україну віддавати пріоритет захисту силами протиповітряної оборони населених пунктів, критично важливої інфраструктури та промислових об'єктів у тилу, а не позицій уздовж лінії фронту.

"Українські та західні офіційні особи дедалі частіше попереджають про критичну нестачу ракет ППО найближчими місяцями, а подальша деградація парасольки ППО України не лише обмежить здатність України захищати критично важливі елементи її військових дій у тилу, а й, імовірно, надасть змогу російській авіації провести тривалу безпечну операцію уздовж лінії фронту... Україна могла би подолати ці уразливості, якби вона вчасно отримала військову допомогу США й вирішила свої поточні проблеми з персоналом", - зазначили в ISW. 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА