15:49 22.11.2023

США і партнери загалом зобов'язалися надати понад $80 млрд на допомогу обороні України - глава Пентагону на відкритті "Рамштайн-17"

1 хв читати
США і партнери загалом зобов'язалися надати понад $80 млрд на допомогу обороні України - глава Пентагону на відкритті "Рамштайн-17"

США та інші учасники Контактної групи з оборони України загалом зобов'язалися виділити вже понад $80 млрд на допомогу у сфері безпеки українському народу від початку вторгнення РФ, повідомив міністр оборони США Ллойд Дж. Остін ІІІ.

"Ми зібралися сьогодні, тому що поділяємо бачення вільного, відкритого, процвітаючого і безпечного світу. І тому я пишаюся тим, що ця історична Контактна група виділила Україні понад 80 мільярдів доларів на безпекову допомогу відтоді, як Кремль розпочав своє невиправдане вторгнення. І я пишаюся цією твердою прихильністю. Наша єдність посилає Путіну чіткий сигнал про те, що він не зможе перечекати нас або перемогти в змаганні волі", - сказав Остін у вступному слові на 17-му засіданні Контактної групи з оборони України.

Напередодні зими глава Пентагону закликав Контактну групу надати Україні можливості протиповітряної оборони для захисту свого народу.

"Усього за декілька днів після мого візиту до Києва сили Путіна завдали нового шквалу ракетних ударів по Києву та інших частинах України. І вони зробили це, щоб завдати шкоди енергосистемі України. Атаки Росії на інфраструктуру України можуть означати страждання і смерть незліченної кількості невинних українських громадян. Але я, як і раніше, більш упевнений, ніж будь-коли, в тому, що український народ залишиться стійким перед обличчям труднощів", - наголосив Остін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА