16:31 10.09.2023

Блінкен закликає до негайного відкриття коридорів для доставки в Нагірний Карабах гуманітарних вантажів

1 хв читати
Блінкен закликає до негайного відкриття коридорів для доставки в Нагірний Карабах гуманітарних вантажів

Вашингтон глибоко занепокоєний погіршенням гуманітарної ситуації в Нагірному Карабаху, закликає до прямих переговорів і відкриття маршрутів для доставки гуманітарних вантажів.

"Сполучені Штати глибоко занепокоєні швидким погіршенням гуманітарної ситуації в Нагірному Карабаху. Ми відзначаємо, що гуманітарні вантажі розташовані поблизу Лачинського та Агдамського маршрутів, і повторюємо наш заклик до негайного та одночасного відкриття обох коридорів, щоб забезпечити доставку вкрай необхідних гуманітарних вантажів чоловікам, жінкам і дітям у Нагірному Карабаху", - йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, розміщеній у неділю на сайті Держдепу.

Держсекретар заявив також, що у світлі нещодавнього зростання напруженості на Південному Кавказі Сполучені Штати і далі рішуче підтримуватимуть зусилля Вірменії та Азербайджану з вирішення невирішених питань за допомогою прямого діалогу для досягнення гідного та міцного миру, наголосивши водночас, що "використання сили для розв'язання спорів є неприпустимим".

"Ми ще раз підтверджуємо, що будь-яка мирна угода між Вірменією та Азербайджаном має захищати права й безпеку жителів Нагірного Карабаху. Ми також заохочуємо діалог між Баку і жителями Нагірного Карабаху. Сполучені Штати далі підтверджують, що єдиний шлях уперед - це мир, діалог і нормалізація відносин між Вірменією та Азербайджаном на основі взаємної поваги до суверенітету й територіальної цілісності одне одного", - заявив Блінкен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

Посол Великої Британії привітав Залужного з призначенням послом: З нетерпінням очікую спільної роботи зі зміцнення партнерства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА