03:40 25.03.2023

Кабмін вніс до Ради законопроект "Про виноград та продукти виноградарства"

1 хв читати

Законопроект "Про виноград та продукти виноградарства" (№9139), який уряд зареєстрував у Верховній Раді 22 березня, спрямований на імплементацію відповідних регламентів ЄС щодо виноградарства та виноробства, енологічних практик, виробництва ароматизованих винних продуктів, використання та вказівок вин.

"Разом з цим метою законопроекту є створення єдиної державної інформаційної системи "Виноградарсько-виноробний реєстр", яка включатиме відомості про: виробників винограду; виноробної продукції; виноградні ділянки; обов'язкові декларації та інші дані про виноробну продукцію, передбачені цим законом, внесення відомостей до який має обов'язковий характер, що забезпечує ефективне адміністрування та державну підтримку галузі виноградарства та виноробства", – йдеться також у пояснювальній записці до законопроекту.

Документ передбачає введення вимог для виробництва та обігу вин, продуктів виноградарства та виноробства, ароматизованих винних продуктів із географічними вказівками, аналогічними сучасним правилам у країнах ЄС. Зокрема, не допускається купажування виробленого в Україні вина з імпортованим вином, а також виготовлених за межами України вин.

Крім того, законопроект передбачає можливість державної підтримки виноградарства та виноробства в рамках загальних законів "Про держпідтримку сільського господарства" та "Про особливості страхування сільгосппродукції з держпідтримкою" без будь-якої деталізації, крім принципів об'єктивності, рівності та пропорційності.

У документі також містяться принципи проведення перевірок виробництва виноробної продукції від виноградного куща до кінцевого продукту, визначаються контролюючі установи та їх повноваження, конкретизуються санкції, зазначається у записці пояснення.  

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА