09:28 27.09.2022

У Мінветеранів розраховують на запуск системи переходу ветерана від військової служби до цивільного життя до першої хвилі демобілізації – заступниця міністра Драганчук

2 хв читати
У Мінветеранів розраховують на запуск системи переходу ветерана від військової служби до цивільного життя до першої хвилі демобілізації – заступниця міністра Драганчук

У Міністерстві у справах ветеранів розраховують на запуск системи переходу ветерана від військової служби до цивільного життя до початку першої хвилі демобілізації, розповіла заступниця міністра Інна Драганчук.

"Реінтеграція ветерана – це не абстрактний процес правового регулювання безлічі норм, це конкретна карта, якою рухається військовослужбовець, повертаючись до цивільного життя. Чи є цей процес побудованим та чітким – на жаль, ні. Є фрагментарні рішення, які успішно реалізуються, проте залишається чимало питань, які має бути синхронізовано та узгоджено", - сказала Драганчук в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, на сьогодні немає скоординованих маршрутів відновлення та реінтеграції ветеранів, але відомство над цим працює.

"Мінветеранів розпочало роботу над реалізацією масштабного проєкту "Перехід", який передбачає створення системи переходу ветерана від військової служби до цивільного життя та забезпечення постійної підтримки на всіх рівнях", - заявила заступниця міністра.

Вона зазначила, що основною умовою якісного розвитку системи "Переходу" є максимальне залучення та відповідальність усіх відомств - від Міністерства економіки та Міністерства охорони здоров'я до Міністерства оборони та Міністерства внутрішніх справ.

"До розробки плану "Перехід" залучено 23 відомства. Перед кожним учасником стоять конкретні завдання, які перебувають у їх винятковій компетенції. Швидкість виконання цих завдань залежить і від політичної волі, і об'єктивних можливостей учасників. Назвати конкретний термін – важко, але всі залучені відомства розуміють його невідкладність, тому, мабуть, запуск "Переходу" має відбутися до першої демобілізації", – заявила Драганчук.

Заступниця міністра наголосила, що наявність скоординованого плану "Перехід", який забезпечує потреби та всебічний розвиток ветеранів після їх повернення, є обов'язком держави.

Крім того, вона розповіла, що система переходу з військової служби до цивільного життя також має забезпечити скринінг стану фізичного та психічного здоров'я ветерана перед його звільненням з військової служби, а також надання психологічної та медичної допомоги і реабілітації відповідно до його індивідуальних потреб.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА