12:34 26.04.2022

Остін: Міжнародна Консультативна група з питань оборони України виробить рамки подальшої роботи з підтримки України не лише під час, а й після завершення війни

3 хв читати
Остін: Міжнародна Консультативна група з питань оборони України виробить рамки подальшої роботи з підтримки України не лише під час, а й після завершення війни

Міністр оборони США Ллойд Остін заявляє, що міжнародна Консультативна група з питань оборони України, ініційована США, виробить рамки для продовження спільної роботи з метою надання допомоги Україні не лише, щоб перемогти у війні, яку проти неї веде Росія, а й після її завершення.

Про це Остін, який головує на засіданні, повідомив присутнім главам оборонних відомств понад сорока країн. Засідання відбувається у вівторок на авіабазі США у Німеччині за участю міністра оборони України Олексія Резнікова.

"Я знаю, що ми всі віддані тому, щоб зробити все, що ми можемо, щоб реагувати на потреби України. Це передбачає обговорення рамок для продовження спільної роботи та дивитися вперед. Нам іще багато чого належить зробити. Україні потрібна наша допомога, щоб перемогти сьогодні і їй іще буде потрібна наша допомога після того, як з цією війною буде закінчено", - пояснив міністр оборони США.

Він навів слова президента Джо Байдена про те, що допомога у сфері безпеки прямує безпосередньо на "лінію оборони за свободу для безстрашних та досвідчених українських бійців, які стоять на передовій". "Мої українські друзі, нам відомі тяготи, які на вас лягли, і нам відомо, і ви теж маєте знати, що всі ми прикриємо вашу спину. Тому ми тут сьогодні, щоби зміцнити арсенал української демократії", - запевнив Остін.

Глава оборонного відомства США нагадав, що з початку російського вторгнення 24 лютого "понад тридцять наших союзників і партнерів у всьому світі приєдналися до США, щоб зібрати допомогу у сфері безпеки для України". "Разом ми зібрали обладнання на більше ніж 5 млрд доларів, щоб підтримати захист України, що передбачає 3,7 млрд доларів, якими президент Байден зобов'язався допомогти Україні з початку російського вторгнення. Моя поїздка до Києва посилила моє захоплення тим, як українські Збройні сили використовують ці можливості. Україна вірить, що зможе перемогти. І в це вірять усі, хто зібрався тут", - наголосив він.

Остін вважає, що Україна "зробила дивовижну роботу, захищаючи свій суверенітет проти російського неспровокованого вторгнення, що увійде до військової історії". "Ваш спротив надихнув вільний світ, (приніс) іще навіть більший результат для НАТО та слави України. Ми надаємо нашу підтримку дуже швидко. Весь світ може бачити різницю у полі бою. Путін ніколи не міг уявити, що світ стане за Україною так швидко і впевнено. Після поразки Росії у битві за Київ війна нині перейшла у нову фазу. Але ніхто не може бути обдурений приводом Путіна та його кумедними претензіями на Донбас. Російське вторгнення не можна пробачити, так само як і звірства", - упевнений міністр.

Він знову повторив уже відому оцінку США щодо того, що Росія "веде війну, яку вона обрала, щоб задовольнити амбіції однієї людини, а Україна бореться у війні необхідності, щоб захистити свою демократію, суверенітет і своїх громадян". "Російське вторгнення не обґрунтоване та безвідповідальне. Це напад на порядок, заснований на верховенстві права, та виклик вільним людям скрізь. І як ми бачимо цього ранку, держави доброї волі у всьому світі стоять разом у нашій підтримці України в її битві проти російської імперіалістичної агресії. І так має бути", - сказав Остін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА