12:28 05.03.2022

Закриття неба над ядерними об'єктами є єдиним способом не допустити нової трагедії

3 хв читати

Міністр оборони Олексій Резніков заявляє, що закриття доступу до повітряного простору над ядерними об'єктами України (зона A2/AD) є єдиним способом не допустити нової трагедії.

"Сьогодні я звертаюся до міжнародної спільноти. Перше: я хочу подякувати за підтримку нашим партнерам. Уся Європа розуміє, що вони направляють допомогу Україні тому, що сотні тисяч українців сьогодні ціною свого життя, життя своїх рідних і навіть дітей стримують агресора від вторгнення на території інших країн. Водночас НАТО відмовляється закрити небо над Україною. Аргументів про вбивства, про прицільне бомбардування і завдання ракетних ударів по житлових будинках, лікарнях, пологових будинках і дитячих садках, про знищення однієї з європейських націй у ХХІ столітті замало", - йдеться у зверненні Резнікова.

Міністр зазначив, що в такому разі всім, хто блокує закриття неба над Україною, необхідно згадати квітень 1986 року, коли сталася трагедія на Чорнобильській АЕС.

"Сьогодні йдеться про Запорізьку АЕС. Про найбільшу в Європі. Наслідки аварії на ЧАЕС із одним енергоблоком були катастрофічними для світу. А тепер уявіть, що станеться, якщо чергова російська ракета точно влучить у Запорізьку АЕС, на якій шість енергоблоків", - додав Резніков.

Він нагадав, що наразі майданчик Запорізької АЕС, а також Чорнобильська АЕС перебувають під контролем російських збройних сил.

"Націлювання на Енергодар із його Запорізькою АЕС не було випадковістю. Це цілеспрямовані дії. Росія вчинила акт ядерного тероризму. Нам дивом пощастило, пожежу було ліквідовано. Але завтра може так не пощастити", - сказав Резніков.

Міністр наголосив, що якщо вибух на ЗАЕС станеться, то наслідки будуть руйнівними не лише для України, а і для всього світу, оскільки ядерна катастрофа такого масштабу перевищить усі попередні аварії на АЕС, зокрема Чорнобиль і катастрофу на АЕС Фукусіма-Даїчі.

"Тож запитання: чи готовий світ до катастрофи, ушестеро потужнішої за ЧАЕС? Чи готові всі ті, хто вагається зараз, чи потрібно закривати небо над Україною, жертвувати життям та здоров'ям не лише українських, а і своїх дітей? Це не про війну, яка десь далеко в Україні. Це вже про вашу безпеку. І про ядерну небезпеку для всього світу. Отже, оцініть ситуацію. Поставте собі запитання: чи готові ви просто сподіватися, що ракета не прилетить в АЕС, як вони "випадково не прилітають" у будинки та дитячі садки?", - сказав Резніков.

Він зазначив, що запобіжні санкції не було застосовано.

"Усі наразі спостерігають здалеку в телевізорах, до чого ці вагання призвели. Спостерігати здалеку ядерну катастрофу не вдасться. Ваші аргументи про те, що нинішня відмова від упровадження A2/AD пов'язана з тим, що НАТО намагається уникнути ядерної війни, не є переконливими, оскільки Росія вже її розпочала. Історичні уроки складні, і їх слід враховувати", - наголосив міністр.

Резніков закликав світових лідерів дослухатися до свого народу.

"Учорашнє опитування Reuters/Ipsos засвідчило, що обурення щодо вторгнення Росії в Україну зростає. Близько 74% американців, зокрема більшість республіканців і демократів, заявили, що Сполучені Штати та їхні союзники з Організації Північноатлантичного договору мають запровадити в Україні зону, заборонену для польотів", - нагадав він.

Резніков наголосив, що, без будь-якого перебільшення, єдиний спосіб вижити для всіх – це зона A2/AD.

Джерело: https://fb.watch/byX81W-Crn/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку до участі в Саміті миру

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

Зеленський обговорив із президентом Азербайджану двостороннє співробітництво

"Укренерго" на середу прогнозує відсутність обмежень енергопостачання з 07:00 до 18:00

Почастішали кібератаки на бухгалтерів, можливі шахрайські схеми із системами дистанційного банківського обслуговування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА