20:25 16.08.2021

МТСБУ розпочинає здійснення регламентних виплат за зобов'язаннями СТзДВ "Гарантія"

2 хв читати
МТСБУ розпочинає здійснення регламентних виплат за зобов'язаннями СТзДВ "Гарантія"

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) розпочинає реалізацію регламентних виплат за зобов'язаннями СТзДВ "Гарантія" за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ).

Як повідомляється на сайті бюро, 29 липня 2021 року Господарський суд Києва визнав страхове товариство з додатковою відповідальністю "Гарантія" банкрутом і затвердив звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс компанії. Компанію було виключено з МТСБУ 2 червня 2014 року, в грудні 2016-го було порушено провадження про банкрутство.

Згідно зі ст. 41 закону про ОСЦПВ, у разі недостатності коштів та майна страховика-учасника МТСБУ, що визнаний банкрутом, збиток потерпілим відшкодовує МТСБУ коштом фонду захисту потерпілих на умовах, визначених чинним законодавством.

У повідомленні наголошується, що регламентні виплати за зобов'язаннями компанії здійснюватимуться незалежно від факту включення таких вимог до реєстру кредиторів страхової компанії (виключаючи тих, що відхилені судом у справі про банкрутство або вже задоволені).

МТСБУ розпочинає прийом заяв потерпілих на отримання виплати і звертає увагу, що максимального терміну подання заяви щодо отримання відшкодування не передбачено.

Як повідомлялося, СТзДВ "Гарантія" основане у листопаді 1988 року в Тернополі, у 2003 році перереєстровано в Києві. Мало 20 ліцензій: 14 - на добровільне страхування, шість - на обов'язкове.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері ринку фінпослуг (Нацкомфінуслуг) у лютому 2016 року виключила з Державного реєстру фінансових організацій та анулювала свідоцтво про реєстрацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА