Кількість отруєних у харківських ресторанах зросла до 34 осіб
Кількість людей, які звернулися до медиків із харчовим отруєнням після того, як поїли у двох харківських ресторанах, склала 34 людини, повідомив директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.
"22 дорослих і 12 дітей. Усі середньої тяжкості - хтось досі у лікарні, когось вже прокапали і відпустили додому... Також фахівці побоюються, що кількість отруєнь може збільшитись", - написав Сидоренко на своїй сторінці в Facebook.
За його словами, обидва ресторани, в яких імовірно отруїлися люди, були закриті для дезінфекції.
"З другої половини дня обидва ресторани не працюють, там проведено дезінфекцію, відібрані проби усіх продуктів", - написав Сидоренко.
За його словами, в Держпродспоживслужбі "настійно рекомендують" обом ресторанам закритися до закінчення епідрозслідування.
Як повідомили у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області, за фактом отруєння людей відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь) КК України.
Як повідомлялося раніше, за інформацією Харківського обласного лабораторного центру станом на 12:00 четверга, 17 червня, у двох міських лікарнях перебувало 25 осіб (серед них 6 дітей) з попереднім діагнозом гастроентероколіт середнього ступеня тяжкості.
"Оперативні дані попереднього епідеміологічного розслідування (первинне опитування хворих при госпіталізації) свідчать, що хворі пов'язують своє захворювання з вживанням готових страв у закладах громадського харчування Харкова", - повідомляється на офіційному сайті Харківського обласного лабораторного центру.