17:25 23.01.2021

Близько 100 осіб затримано на акціях протесту в Мінську в суботу – міліція

2 хв читати

У Мінську проходять затримання протестувальників, наразі затримано близько 100 осіб, йдеться в повідомленні в телеграм-каналі ГУВС Мінміськвиконкому в суботу.

"Учасників несанкціонованих заходів неодноразово попереджали про неприпустимість протиправних дій, найактивніших осіб затримано (близько 100 громадян, щодо яких проводиться перевірка в рамках чинного законодавства)", – поінформували в ГУВС.

За даними міліції, в суботу в Мінську "проходять короткочасні несанкціоновані акції, участь в яких бере нечисленна кількість осіб. Уздовж доріг шикуються ланцюжки людей (до 30 осіб), які через кілька хвилин розходяться". "Ці акції проводяться з метою фотографування і розміщення фотографій в різних інтернет-джерелах, і спрямовані на формування у суспільства масштабності протестного руху", – заявили в ГУВС.

Столична міліція вкотре закликає громадян не піддаватися на провокації і не брати участі у несанкціонованих заходах.

У списку незареєстрованого в Білорусі Правозахисного центру "Весна" наразі затримано 13 осіб. Крім того, правозахисникам відомо про затримання волонтерів ініціативи "Їжа замість бомб", коли вони роздавали продукти нужденним у Михайлівському сквері. Активістів забрали разом з тими, хто прийшов по допомогу.

Протестувальники в різних районах Мінська збираються в ланцюжки солідарності. Деякі позначають себе біло-червоно-білою символікою. Автомобілісти вітають їх сигналами.

Перед вихідними опозиційні телеграм-канали закликали до участі в акціях на підтримку політичних в'язнів.

У Білорусі з 9 серпня тривають акції протесту проти підсумків виборів президента. Переможцем оголошено Олександра Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Учасники акцій не визнають оголошені владою підсумки виборів, вважають їх сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА