18:40 22.12.2020

Випадки нового штаму COVID-19 зафіксовано у всій Великій Британії - вчені

2 хв читати
Випадки нового штаму COVID-19 зафіксовано у всій Великій Британії - вчені

Новий штам коронавірусу COVID-19 виявлено в різних місцях Великої Британії, зокрема за межами тих районів, які нещодавно потрапили під 4-й найбільш жорсткий рівень обмежень, повідомляє у вівторок видання The Guardian із посиланням на думку деяких учених.

"Дані генетичних послідовностей (у взятих зразків штаму - ІФ) чітко показують, що його випадки є у всьому Сполученому Королівстві", - заявив професор Том Коннор з Кардіффського університету.

За інформацією The Guardian, зразки нового штаму вірусу було отримано, зокрема, завдяки 2,5 тис. позитивних аналізів на COVID-19, проведеним у Лондоні, графствах Кент, Ессекс, місті Норідж і в інших місцях.

"Звісно, це не той випадок, коли (вірус - ІФ) повністю обмежений географічно районами, які розташовуються в зоні 4-го рівня обмежень", - зазначив доктор Джеффрі Барретт з Інституту Сенгера.

The Guardian зазначає, що на перший погляд, новий штам поширився з Кента і Лондону з кінця вересня, після чого досяг регіону Мідлендс, південного заходу і півночі Англії, хоча найбільш постраждалими районами залишилися Лондон, південний схід і схід Англії.

Раніше повідомлялося, що за інформацією британської охорони здоров'я, новий штам вірусу на 70% більше заразний, проте поки що немає свідоцтв того, що він більш смертоносний.

Новий штам виявили на південному сході Англії у вересні. Наразі здійснюються дослідження, щоб краще зрозуміти, наскільки швидко він поширюється, і пов'язано це з самим штамом або з комбінацією різних факторів.

У суботу прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що британська влада ухвалила рішення з неділі вжити максимально жорстких - 4-го рівня - обмежувальних заходів на пересування жителів Лондона і майже всього південного сходу Англії. Джонсон пояснив, що багато в чому прийняв рішення про локдаун, враховуючи поширення в Англії нового штаму COVID-19.

У неділю низка країн почали закривати кордони для прибулих із Великої Британії після того, як було оголошено про посилення пов'язаних із новим штамом COVID-19 обмежень у Лондоні та Південній Англії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА