21:30 30.09.2020

Представник ОБСЄ перервала засідання ТКГ через порушення російською стороною режиму конфіденційності, делегація України підтримала цю позицію

1 хв читати
Представник ОБСЄ перервала засідання ТКГ через порушення російською стороною режиму конфіденційності, делегація України підтримала цю позицію

Делегація України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі підтримала позицію спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні та ТКГ Гайді Грау, яка була змушена призупинити засідання в середу в зв'язку з порушенням російською стороною режиму конфіденційності, повідомив агентству "Інтерфакс- Україна "джерело, близьке до переговорного процесу.

"Як з'ясувалося під час засідання, російська сторона вела несанкціонований аудіо- і відеозапис роботи ТКГ, про що заявила в ході засідання. Глава російської делегації, зокрема, заявив також про свій намір в односторонньому порядку публікувати аудіо- та відеозаписи переговорів", - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, Грау запропонувала взяти паузу в роботі ТКГ і провести позачергове засідання, щоб домовитися про кодекс поведінки та інформаційної політики, єдиних для всіх учасників ТКГ.

Українська сторона підтримала таку позицію представника ОБСЄ, наголосивши, що ніхто не має права порушувати принципи діяльності ТКГ, одноосібно здійснюючи дії, які суперечать досягнутим домовленостям і міжнародній практиці переговорів, зокрема конфіденційних.

"При цьому українська делегація відкрита для спільного обговорення подальшого формату роботи ТКГ. Українська сторона наполягає на винятковому мандаті і праві ОБСЄ модерувати переговорний процес. Українська сторона готова продовжувати роботу в форматі 24/7, але строго дотримується позиції ОБСЄ про формат проведення переговорів у ТКГ", - зазначив співрозмовник агентства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА