08:32 16.08.2020

Посол Білорусі в Словаччині виступив на підтримку протестувальників

2 хв читати
Посол Білорусі в Словаччині виступив на підтримку протестувальників

Посол Білорусі в Словаччині Ігор Лещеня виступив на підтримку мирних протестувальників у себе на батьківщині.

"Як і всі білоруси, я в шоці від історій про тортури і побиття громадян моєї країни. На Тут.бай на одній з фотографій місива з синців і крововиливів ми впізнали однокласника моєї дочки, який точно ніколи не значився серед баламутів", - йдеться в відеозаяві посла, яка надійшла до редакції "Наша Нива".

Лещеня зазначив, що "сотні моїх співвітчизників відчули на собі, що низка представників правоохоронних органів повною мірою відродили традиції НКВС у толерантній європейській Білорусі 21 століття".

Посол констатував, що "МЗС, представники якого захищають інтереси Білорусі за кордоном, часто прирівнюють до силових відомств". "Силовики прагнуть не допустити втручання у внутрішні справи країни ззовні", - додав він.

"Я солідарний з тими, хто вийшов на вулиці білоруських міст з мирними ходами, щоб їх голос був почутий. Як уродженець міста Жодіно я з вами, робітники БелАЗ і Ковальського заводу важких штамповок! Я щиро сподіваюся, що майбутнє моєї країни буде засновано з урахуванням позицій усіх верств суспільства і представників різних політичних сил. Білоруси вистраждали це право", - наголосив дипломат.

Лещеня є найстарішим керівником білоруської зарубіжної установи за досвідом роботи. У різні роки очолював посольства в Єгипті та Ізраїлі. У 2002-2006 роках був помічником президента із зовнішньополітичних і зовнішньоекономічних питань.

Президентські вибори в Білорусі відбулися 9 серпня. Відповідно до офіційних результатів, діючий президент Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року, переміг на виборах з великим відривом від інших кандидатів. Оприлюднені результати виборів викликали масові протести, які тривають досі.

З четверга на білоруських промислових підприємствах почалися мирні протести. Протестувальники не згодні з оприлюдненими результатами виборів глави держави, згідно з якими за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за Світлану Тихановську - 10,12%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА