21:47 16.12.2019

Порошенко вніс 19 млн грн для звільнення з СІЗО Марченка

2 хв читати
Порошенко вніс 19 млн грн для звільнення з СІЗО Марченка

П'ятий президент України (2014-2019), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко і його дружина Марина Порошенко приєдналися до благодійної акції, оголошеної громадськими активістами на підтримку начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка, який зараз перебуває в слідчому ізоляторі.

Як повідомляється на офіційному сайті партії "Європейська солідарність", про це Порошенко повідомив під час благодійного концерту групи "Ot Vinta", який проводився в рамках марафону зі збору коштів для виплати застави Марченку.

Як наголошується в повідомленні, суд призначив заставу розміром 20 млн грн. За три дні більше трьох тисяч активістів зібрали понад 1 млн грн, решту необхідної суми внесла сім'я Порошенка.

"Хтось очікував, що в умовах тотального терору, організованого проти волонтерів, добровольців, наших воїнів, які захистили Україну проти російської агресії, імена яких назавжди вписано в історію України, нас зламають. Але ми не дамо їм жодного шансу нас зламати. Бо правда з нами, Господь з нами", - підкреслив політик.

Він також повідомив, що марафон зі збору коштів почали три дні тому, оскільки до того генерал Марченко відмовився виходити під заставу, доки його підлеглі перебували в СІЗО. "Позиція справжнього офіцера і генерала. І ми прийняли це рішення, коли ми добилися в суді звільнення наших бойових побратимів", - сказав Порошенко.

"Є святі речі. Є ДАП, є ім'я "кіборг". Їх нічого не зупинило. Так само, як не здригнулася рука в ДБР, коли вони підписували порушення справи по Марусі Звіробій, по Федині. По моряках, які пішли Керченською протокою. Або за моїм наказом на контрнаступ, у результаті якого українська армія, добровольці, волонтери звільнили дві третини окупованого Донбасу", - підкреслив він.

Порошенко висловив переконання, що головна мета переслідувань патріотів - це спроба переписати героїчну історію України останніх 5 років. "Їх мета - не посадити Марченка або навіть Порошенка. Їх мета - переписати історію останніх 5 років нашої з вами країни ... І сьогодні ми тут займаємося не тільки звільненням Марченка. Ми захищаємо Україну від спроби оббрехати воїнів, нав'язати інші цінності і обдурити людей", - сказав політик.

Він повідомив, що обставини т.зв. "справи Марченко" добре відомі і вони свідчать, що в них немає складу злочину. "Немає жодної вини, крім спроби розправитися. Хто розправляється? Ті, хто отримують дзвінки з високих кабінетів і отримують політичні замовлення", - сказав лідер "Європейської солідарності".

Порошенко подякував усім, хто долучився до збору коштів, і повідомив, що після того, як невинність генерала Марченка буде доведена і застава повернеться, ці кошти будуть витрачені на підтримку армії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА