19:38 11.08.2019

Прем'єр Пакистану звинуватив Індію в намірах провести етнічні чистки в Кашмірі

2 хв читати
Прем'єр Пакистану звинуватив Індію в намірах провести етнічні чистки в Кашмірі

Нинішня політика Індії в Кашмірі спрямована проти мусульман і має на меті змінити етнічний баланс у регіоні, заявив у неділю прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан.

"Комендантська година, придушення (протестів - ІФ) і геноцид, котрий насувається, так само втілюють в собі ідеологію (індійської націоналістичної організації - ІФ)" Раштрії сваямсевак сангх", натхненної ідеологією нацистів", - написав він на своїй сторінці в Twitter.

"Спроба змінити демографію Кашміру шляхом етнічних чисток. Питання ось у чому: світ буде просто дивитися і потурати так само, як він зробив це з Гітлером у Мюнхені (в 1938 році - ІФ)?" - зазначив прем'єр.

Імран Хан також висловив побоювання, що "ідеологія індуїстської першості" Раштрії сваямсевак сангх" в результаті призведе до репресій щодо всієї мусульманської громади Індії і до дій проти Пакистану.

У серпні відносини між Індією і Пакистаном загострилися після того, як керівництво Індії скасувало особливий статус штату Джамму і Кашмір і ввело на цій території прямий контроль з боку Делі.

У відповідь пакистанський уряд розпорядився перевести дипломатичні відносини з Індією на більш низький рівень і призупинити двосторонню торгівлю з цією країною. Також влада Пакистану раніше цього тижня припинила залізничне і автобусне сполучення з Індією.

Зі свого боку прем'єр-міністр країни Нарендра Моді заявив минулого четверга, що перепідпорядкування індійського штату Джамму і Кашмір центральному уряду в Делі дозволить покінчити з тероризмом на цій території. Він нагадав, що "за останні три десятиліття в регіоні загинули 42 тис. людей".

Індійський штат Джамму і Кашмір знаходиться в області Кашмір - це територія, населена мусульманською більшістю, розділена між Індією і Пакистаном. З часу здобуття незалежності двома країнами в 1947 році врегулювання в цьому районі залишається основною проблемою в їх відносинах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА