13:21 02.03.2019

Прах Нестора Махна може бути перевезений із Франції в Україну – глава Гуляйпільської райадміністрації

1 хв читати

Голова Гуляйпільської райдержадміністрації (Запорізька обл.) Олександр Іщенко повідомив про домовленості з внучатим племінником політичного і військового діяча Нестора Махна про те, щоб перевезти його прах з Франції на батьківщину.

"Підготували всі необхідні документи з перевезення праху Нестора Махна в Гуляйполе. (...) З нашого боку готові всі документи, є заява внучатого племінника Нестора Махна щодо повернення на батьківщину праху його предка", - розповів О.Іщенко в інтерв'ю місцевому виданню "Гуляйполе. City".

За його словами, необхідно дочекатися остаточної відповіді від французької сторони, оскільки діаспора проти повернення праху Н.Махна. "Тому це питання вирішується на рівні міжнародних відносин", - додав голова Гуляйпільської райдержадміністрації.

О.Іщенко також зазначив, що у разі повернення прах Н.Махна лежатиме в музеї. Крім того, планується розробка маршруту, пов'язаного з ім'ям відомого анархіста, для туристів. "Наш бренд - це Нестор Махно, історична особистість світового рівня. Тому в ОТГ вже розробили проекти за маршрутом Нестора Махна, який буде цікавий туристам, створення махновських островів", - поділився планами голова РДА.

Н.Махно (1888-1934) - політичний і військовий діяч, командувач Революційної повстанської армії України, керівник селянського повстанського руху 1918-1921 років, відомий анархіст і тактик ведення партизанської війни.

Помер у Парижі. Урна з прахом Н.Махна замурована в стіні комунарів на цвинтарі Пер-Лашез.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА