08:19 02.01.2019

Болсонару офіційно вступив на посаду президента Бразилії

2 хв читати
Болсонару офіційно вступив на посаду президента Бразилії

Жаір Болсонару, обраний президентом Бразилії в жовтні 2018 року за підсумками другого туру виборів, у вівторок офіційно вступив на посаду глави держави, повідомляє бразильське ТБ.

Поблизу палацу Планалту - офіційної резиденції президента - зібралися тисячі прихильників Ж.Болсонару. Вони тримали в руках прапори Бразилії.

Сам Ж.Болсонару разом з дружиною Мішель прибули на церемонію в автомобілі Rolls-Royce в супроводі автоколони, поліцейських на конях і співробітників служби безпеки, які йшли за автомобілем пішки.

Заходи безпеки в столиці Бразилії в день інавгурації були посилені на вимогу самого Ж.Болсонару, який зазнав нападу під час виборчої кампанії у вересні минулого року.

Термін мандата президента Бразилії становить чотири роки.

Ж.Болсонару став першим президентом країни, який дотримується ультраправих поглядів, після падіння військової диктатури в 1985 році. Він балотувався від ультраправої Соціал-ліберальної партії Бразилії.

Ж.Болсонару 63 роки. У політиці Ж.Болсонару опинився після падіння військового режиму, за часів якого він був військовослужбовцем. Протягом 27 років політичної кар'єри він дев'ять разів міняв партії і сім разів обирався депутатом Нацконгресу країни.

Його основне послання виборцям полягало в тому, що Бразилії потрібна "залізна рука", якою він готовий стати, щоб позбавити країну від корупції і бюрократії, насильства, злиднів та інших проблем, в яких загрузла держава.

Він також відомий в Бразилії безкомпромісними висловлюваннями на адресу релігійних і сексуальних меншин, прихильників лівих партій і жінок. Окрім того, він неодноразово з симпатією висловлювався про роки диктатури. Практично третина його кабінету міністрів є колишніми військовослужбовцями.

Крім того, Ж.Болсонару заявив про намір наслідувати приклад США і вийти з Паризької кліматичної угоди 2015 року, а також перенести посольство країни в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА