12:06 21.09.2018

Силові дії стосовно бізнесу неприпустимі - Гройсман про обшуки в "Буковелі"

2 хв читати
Силові дії стосовно бізнесу неприпустимі - Гройсман про обшуки в "Буковелі"

Силові дії стосовно бізнесу неприпустимі, вважає прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Про це він сказав, коментуючи обшуки в гірськолижному курорті "Буковель", під час години запитань до уряду у Верховній Раді у п'ятницю.

"Я не знаю фабули справи, чому правоохоронці туди прийшли, але можу сказати, що коли відбуваються силові дії, це не додає Україні авторитету. Якщо вони справедливі, я не маю запитань. Можливо, були підстави, чому вони зайшли на цей курорт. СБУ не підпорядковується уряду. Я порадив би звернутися до генерального прокурора України, думаю, Юрій Віталійович дасть чітку відповідь, що і чому сталося. Але загалом вважаю, що силових дій стосовно бізнесу не повинно бути", - сказав В.Гройсман.

За словами народного депутата Олександра Шевченка (позафракційний), СБУ вже добу блокує співробітників "Буковелю" в їхніх офісах.

Як повідомлялося раніше, СБУ в четвер під час санкціонованих слідчих дій, які відбувалися в курортному комплексі "Буковель", вилучила документацію, що попередньо підтверджує інформацію про незаконне присвоєння коштів Дорожнього фонду посадовими особами Служби автомобільних доріг шляхом закупівлі неякісних будівельних матеріалів. За даними СБУ, в схемі були використані підроблені атестати виробництва асфальтобетонних сумішей.

Раніше в четвер голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив, що СБУ проводить обшуки в курорті "Буковель", а також на інших підприємствах, пов'язаних з О.Шевченком. Народний депутат є екс-директором цього туристичного комплексу.

Гірськолижний курорт "Буковель" розташований у с. Поляниця (Івано-Франківська обл.). Курорт належав Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, перейшов на баланс ПриватБанку під час націоналізації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА