16:08 08.08.2018

Університет "Україна" заявляє про рейдерське захоплення

2 хв читати

Київський відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна" заявляє про рейдерське захоплення, конфлікт виник через права власності на навчальний корпус площею 3,5 тис. на вул. Львівська, 23, повідомляє прес-служба Національної поліції з посиланням на дані слідчо-оперативної групи.

"Вчора ввечері (7 серпня - ІФ) правоохоронці отримали повідомлення, що невідомі в масках зайшли до корпусу університету та заблокували його роботу. Оперативний черговий направив за викликом патрульних поліцейських і слідчо-оперативну групу Святошинського райуправління поліції", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, поспілкувавшись з представниками обох сторін, правоохоронці попередньо встановили, що конфлікт виник через права власності на один з корпусів університету.

Згідно з даними Єдиного реєстру судових рішень, ця будівля виступила як забезпечення за кредитом, отриманим університетом у банку "Хрещатик" у 2008 році. У вересні 2017 року банк продав вимоги за цим кредитом ТОВ "Фінансова компанія "Фактор плюс", а в жовтні остання відступила частину прав вимог за кредитом ТОВ "Офіс сервіс люкс".

Як повідомили в Нацполіції з посиланням на дані Держреєстру майнових прав на нерухоме майно, власником будівлі з 21 листопада 2017 року є ТОВ "О" ("Офіс сервіс люкс" - ІФ).

Як зазначають у Нацполіції, між ТОВ та університетом тривають судові тяжби, проте судових рішень, які б обмежували право власника (тобто ТОВ) на використання будівлі університету немає.

Водночас в університеті стверджують: "Майнові права на два корпуси належать університету "Україна", щодо одного з них тривають судові майнові спори".

"... Приватні структури, не дочекавшись рішень суду про реструктуризацію кредитів і майнових суперечок, зробили вже типове для нашої країни рейдерське захоплення корпусів університету", - йдеться в офіційному повідомленні "Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА