16:01 19.06.2018

Москалькова говорить про затверджену дорожню карту відвідування "утримуваних осіб" в РФ та Україні

1 хв читати
Москалькова говорить про затверджену дорожню карту відвідування "утримуваних осіб" в РФ та Україні

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова у вівторок провела зустріч з українською колегою Людмилою Денісовою, омбудсмени затвердили дорожню карту відвідування ув'язнених двох країн.

"Незважаючи на складну інформаційну та гуманітарну обстановку, що склалася навколо процесу наших домовленостей, під час особистої зустрічі нам вдалося виробити і затвердити дорожню карту, що ґрунтується на принципах взаємності, синхронності та паритетності відвідувань", - йдеться в заяві Т.Москалькової, поширеній за підсумками зустрічі у вівторок.

Російський уповноважений повідомила, що обмінялася з Л.Денісовою списками 34 громадян, яких омбудсмени хочуть відвідати в місцях позбавлення волі, й обговорила графік взаємних візитів.

"Ми звертаємося з листами про взаємне відвідування чотирьох ув'язнених за вибором кожної сторони", - додала Т.Москалькова.

У понеділок омбудсмени двох країн провели першу зустріч, на якій домовилися про принципи відвідування ув'язнених. У вівторок Л.Денісова заявила, що досягнуті раніше домовленості не виконано, призначено нові переговори омбудсменів України та Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА