16:34 22.05.2018

Starbucks дозволила всім відвідувачам займати столики та користуватися туалетом, не роблячи замовлення

2 хв читати
Starbucks дозволила всім відвідувачам займати столики та користуватися туалетом, не роблячи замовлення

Мережа кав'ярень Starbucks змінила правила, дозволивши всім відвідувачам сидіти за столиками та користуватися туалетом, незалежно від того, зробили вони замовлення чи ні. Тепер усі люди, котрі ввійшли на територію кав'ярні Starbucks, вважаються її клієнтами.

Рішення Starbucks викликало неоднозначну реакцію, повідомляє The Wall Street Journal. Частина коментаторів побоюється, що клієнтам, які оплатили своє замовлення, забракне місця, а в деяких районах у кав'ярнях почнуть збиратися безпритульні й наркомани.

"Схоже, Starbucks перетворює свої кав'ярні на притулки для безхатьків. У них "сильна" кава, але "слабке" управління", - вважає пенсіонер, колишній топ-менеджер із Вісконсину Рон Радучел. Він заявив, що відтепер не відвідуватиме заклади компанії.

Водночас багато людей підтримали Starbucks, назвавши політику компанії дуже гуманною.

Нові правила з'явилися після неприємної ситуації у Філадельфії: 12 квітня поліція затримала двох чорношкірих чоловіків, які сиділи в одній із кав'ярень, не зробивши замовлення. На прохання співробітниці залишити територію кав'ярні вони відповіли відмовою, оскільки чекали на третю людину, щоб зробити замовлення. На початку травня Starbucks виплатила їм компенсацію, сума якої не розголошується, а також запропонувала безкоштовне онлайн-навчання в університеті.

За словами працівників Starbucks, проблема невиразних інструкцій стосовно відвідувачів, котрі не зробили замовлення, існує давно, до того ж у різних регіонах США правила можуть варіюватися залежно від попиту. Тож випадок у Філадельфії лише вивів цю проблему на передній план.

Starbucks повідомляє, що тепер у співробітників з'являться докладні інструкції про те, що робити стосовно тих, хто неналежно поводиться, наприклад курить, вживає наркотики або алкоголь, використовує туалети не за призначенням або спить. Якщо ситуація вийде з-під контролю, персонал має викликати екстрену службу.

Відомо, що всі розташовані в США кав'ярні, а це понад 8 тис. закладів, призупинять свою роботу ввечері у вівторок, 29 травня, на кілька годин. Близько 175 тис. співробітників пройдуть курс навчання расової терпимості.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА