10:49 05.03.2018

Розведення сил і засобів біля Станиці Луганської в понеділок не відбудеться

2 хв читати
Розведення сил і засобів біля Станиці Луганської в понеділок не відбудеться

Розведення сил і засобів біля Станиці Луганської в понеділок не відбудеться - українська сторона СЦКК

Київ. 5 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Розведення сил і засобів в районі смт Станиця Луганська (Луганська обл.) в понеділок, 5 березня, не відбудеться, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник української сторони Спільного центру з контролю і координації припинення вогню і розмежування сторін (СЦКК ) Роман Юрчило.

"Зараз мова йде про дотримання режиму припинення вогню. НЗФ домовленості не дотримуються. Вони відкрили вогонь в районі двох населених пунктів вже буквально через годину після чергового повного припинення вогню з 00:01 5 березня. Розведення сил і засобів в районі Станиці Луганській не відбудуться", - повідомив Р.Юрчило агентству.

Раніше прес-секретар другого президента України, представника країни в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання групи 28 лютого повідомила, що в районі смт Станиця Луганська в понеділок, 5 березня, може пройти розведення сил і засобів сторін від лінії розмежування за умови дотримання режиму тиші.

2 березня ТКГ підтвердила прихильність повному і безстроковим припинення вогню на Донбасі, починаючи з 00:01 5 березня.

"Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей... підкреслює важливість забезпечення миру і спокою для населення в зоні конфлікту на сході України і, керуючись раніше досягнутими угодами і зобов'язаннями сторін, підтверджує свою повну відданість всеосяжного, стійкого і безстроковим припинення вогню, починаючи з 05 березня 2018 року 00 год 01 хв (за київським часом)", - йдеться в заяві ТКГ від 2 березня.

Прес-центр штабу АТО в понеділок вранці повідомив про те, що незаконні збройні формування після оголошеного перемир'я двічі обстріляли позиції Збройних сил України - в районі н.п. Щастя і Троїцьке (Луганська обл.). В результаті обстрілу ніхто з українських військових не постраждав. Вогонь у відповідь не відкривався.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА