12:54 23.02.2018

Танки "Оплот" і ПТРК "Стугна" і "Корсар" надійдуть на озброєння ЗСУ цього року

1 хв читати
Танки "Оплот" і ПТРК "Стугна" і "Корсар" надійдуть на озброєння ЗСУ цього року

На озброєння української армії поточного року надійдуть танки "Оплот", протитанкові ракетні комплекси "Стугна" і "Корсар", повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

"Танки "Оплот" прийняті на озброєння. Ми очікували наприкінці минулого року - на початку 2018 року отримання таких танків, але, виходячи з певних технічних причин, тобто можливостей нашої оборонної промисловості, ми передбачаємо, що такі танки отримаємо до кінця 2018 року", - сказав він в інтерв'ю радіо "Свобода".

Говорячи про протитанкові системи, начальник Генштабу пояснив, що це будуть засоби вітчизняного виробництва, які вже випробувані ЗСУ.

"Це сучасне і потужне озброєння. Вже визначено, які підрозділи яким комплексом мають бути оснащені. І вже до кінця поточного року ми суттєво підвищимо свою протитанкову оборону", - зазначив В.Муженко.

За його словами, надання США Україні ПТРК Javelin, "по-перше, підніме психологічну стійкість особового складу, а по-друге, досить серйозно оснастить підрозділи".

"Хоча наші комплекси - і "Корсар", і "Стугна" - трішки відрізняються за принципами застосування, за принципом наведення, але вони мають більшу дальність ураження і більші потужності. Але вони не виключають один одного, вони можуть тільки одне одного доповнювати", - зазначив В.Муженко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА