12:52 29.12.2017

Законопроект "Купуй українське..." нівелює прозорість держзакупівель, вважають в УДЦР

1 хв читати

В Українському державному центрі радіочастот (УГЦР) вважають законопроект "Купуй українське..." таким, що містить корупційні ризики, повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" виконавчий директор ДП Вадим Гулько.

"Коли закон передбачає певні довідки, наявність яких дає певну перевагу на тендері, - що заважає замовнику скооперуватися з такою компанією, запропонувати ціну вдвічі вище: "Ти лише принеси мені цю довідку, а різницю поділимо навпіл"? Це просто нівелює все, що було зроблено останнім часом за допомогою ProZorro", - зазначив він.

В.Гулько наголосив, що українського виробника треба підтримувати, але це необхідно робити за допомогою виключно ринкових методів і механізмів: надавати якісь переваги, заводити в країну інвестиції.

При цьому, на його думку, законопроект "Купуй українське..." питання преференцій для національного виробника не вирішить.

"Тож депутатам слід дуже виважено підійти до цього закону і ще раз подумати, чи не призведе цей механізм до краху і так ефективної системи державних електронних закупівель, чи не викличе корупційні ризики", - вважає виконавчий директор УДЦР.


Повний текст інтерв'ю оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА