16:19 11.07.2017

Галузеві та бізнес-асоціації розкритикували ініціативу введення податку на упаковку

2 хв читати

Американська торгова палата в Україні, Європейська бізнес-асоціація, Всеукраїнська аграрна рада і кілька галузевих асоціацій розкритикували законопроекти, що пропонують ввести податок на упаковку і "зелений тариф" на спалювання твердих побутових відходів.

"Цього тижня на порядку денному (Верховної Ради - ІФ) цілий пакет законопроектів, основна ідея яких - введення податку на виробництво упаковки. По суті, це подвійне оподаткування... Кошти від якого повинні піти на утилізацію. Але ніяких нормативів, показників з утилізації і переробки ці законопроекти не встановлюють", - сказала менеджер з питань стратегічного розвитку Американської торговельної палати в Україні Юлія Стельмах на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

За її словами, згадані законопроекти пропонують альтернативу сплаті податку - організацію розширеної відповідальності. "Чи можливе функціонування організації розширеної відповідальності в рамках цього пакета законопроектів? Вводиться обов'язок банківської гарантії в сумі EUR1 млн, яку не всі суб'єкти господарювання можуть собі дозволити, і обов'язок 100% матеріальної утилізації", - зазначила Ю.Стельмах.

За даними асоціації "Укрпапір", введення податку на упаковку призведе до зростання вартості продукції на 10-15%.

В Американській торговельній палаті повідомили, що неодноразово порушували питання про необхідність якнайшвидшого прийняття Національної стратегії поводження з відходами, де будуть закладені базові європейські принципи роздільного збору, розширеної відповідальності, ієрархії поводження з відходами, і розробки проекту закону про відходи, на якому базуватиметься система звернення з різними видами відходів.

Американська торгова палата в Україні, Європейська бізнес-асоціація, Всеукраїнська аграрна рада, Союз молочних підприємств, асоціація "Укрпапір" і виробничо-екологічне підприємство "Укрвторма" закликали ініціаторів законопроектів №4835-4838 і №6602 відкликати їх.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення акцизів на тютюнові вироби буде ухвалено в другому читанні - профільний парламентський комітет

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА