15:50 25.04.2017

Новий освітній простір у 2017 році буде створено в 50 школах України

2 хв читати
Новий освітній простір у 2017 році буде створено в 50 школах України

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства та Міністерство освіти і науки розпочинають спільний проект створення нового освітнього простору, цього року він охопить 50 шкіл.

"Ми цю реформу запускаємо в 2017 році", - повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на селекторній нараді в Києві у вівторок.

Вона пояснила, що цього року вже в 50 школах буде створено новий освітній простір, загалом же в проекті (у 2017-2019 рр. - ІФ) братимуть участь 200 шкіл. За словами Л.Гриневич, Міносвіти пілотуватиме нові освітні програми і матеріали для першого класу нової української школи.

"Пілотні школи та вчителі першого класу стануть першопрохідцями. Саме вони випробують новий стандарт початкової школи, програми та освітні матеріали, які застосовуватимуться в навчальному процесі", - зазначила Л.Гриневич.

За словами міністра, на основі цього досвіду буде підготовлено зміни і поправки до пілотних матеріалів, після чого їх буде введено в інших школах України в 2018 році, коли першокласники підуть до нової української школи.

Віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко зауважив, що мета проекту - "створити повноцінний комфортний освітній простір, і з погляду обладнання і технічного забезпечення шкіл, і з погляду наповнення навчального процесу". Він наголосив, що в цьому питанні на допомогу мають прийти обласні адміністрації та голови громад.

"Ми беремо на себе ті стандарти, які стосуються безпосередньо інфраструктури", - розповів віце-прем'єр.

На нараді зазначалося, що для реалізації проекту передбачені кілька джерел фінансування: кошти державного фонду регіонального розвитку (3,5 млрд грн), субвенція на формування інфраструктури обласних територіальних громад (1,5 млрд грн) і субвенція з держбюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій (4 млрд грн), освітня субвенція, місцеві бюджети, кошти міжнародної технічної допомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА