18:33 23.01.2017

Інститут ім. М.Амосова спростовує інформацію про припинення роботи

2 хв читати
Інститут ім. М.Амосова спростовує інформацію про припинення роботи

Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова Національної академії медичних наук (НАМН) України спростовує інформацію про можливе припинення роботи, продовжує проводити прийом пацієнтів і операції.

"Національний інститут серцево-судинної хірургії імені Амосова НАМН України продовжує свою роботу", - повідомляється на сайті клініки.

У повідомленні наголошується, що "19 січня в інформаційному середовищі з'явилися матеріали про можливе припинення роботи Національного інституту їм. Амосова".

"Враховуючи те, що проблеми з фінансуванням інституту є хронічними і виникли ще в 2013 році, робота щодо фінзабезпечення почалася ще в травні 2016 року. Вона спрямована на збереження кадрового і технічного потенціалу інституту", - повідомляє клініка.

У повідомленні інституту наголошується, що "адміністрація (Інституту ім. Амосова - ІФ) робить все від неї залежне для того, щоб інститут своєї діяльності не припиняв, зараз триває конструктивна робота з Мінфіном за підтримки та сприяння МОЗ, НАМН України та профільного комітету Верховної Ради".

У клініці наголошують, що за 12 робочих днів у 2017 році проведено 198 операцій і 317 інтервенцій, консультативну допомогу надано 1938 пацієнтам.

Раніше депутатське об'єднання "Депутатський контроль" заявило про брак бюджетеного фінансування інституту ім. Амосова в 2017 році, що могло призвести до припинення роботи клініки. За даними "Депконтролю", мінімальна потреба інституту для повноцінного функціонування і проведення операцій в першому кварталі становить 79,712 млн грн, тоді як клініці виділено 6,829 млн грн, або 8,57% від потреби.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА