20:58 13.10.2016

Клімкін на зустрічі з Міятович підкреслив пріоритетність звільнення Сущенка

1 хв читати
Клімкін на зустрічі з Міятович підкреслив пріоритетність звільнення Сущенка

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунею Міятович заявив про першочерговість завдання звільнення незаконно утримуваного владою Росії журналіста інформагентства "Укрінформ" Романа Сущенка.

"Звільнення незаконно затриманого Кремлем українського журналіста Романа Сущенка має бути пріоритетом", - заявив П. Клімкін Д.Міятович на зустрічі в четвер, повідомляє прес-служба МЗС України.

Міністр закордонних справ України наголосив на неприпустимості дій російської влади, яка, окупувавши Крим, почала на півострові системні утиски свободи слова і прав журналістів.

П.Клімкін звернув увагу на вимушене закриття на окупованій території практично всіх незалежних ЗМІ, зокрема кримськотатарського телеканалу ATR, переслідування і репресії щодо журналістів, які висловлюють незгоду з російською окупацією української півострова. Яскравим прикладом застосування репресій проти вільнодумців стало відкриття кримінальної справи проти журналіста Миколи Семени.

"Під час зустрічі було підкреслено, що така політика Кремля вимагає адекватного реагування і різкого засудження з боку міжнародної спільноти й інститутів ОБСЄ", - ідеться в інформації.

Український міністр запевнив, що свобода слова і захист прав журналістів є однією з ключових прерогатив демократичного розвитку Української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА