15:13 21.07.2016

Міськраду Бучі закрито у зв'язку з обшуками у мера Федорука

3 хв читати
Міськраду Бучі закрито у зв'язку з обшуками у мера Федорука

Міська рада Бучі (Київська обл.) в четвер не працює у зв'язку зі слідчими діями Генеральної прокуратури України стосовно мера міста Анатолія Федорука.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" в телефонному режимі представник Бучанської міськради, для відвідувань також закритий Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), розташований в будівлі міськради.

Як зазначив співрозмовник агентства, наразі невідомо, чи працюватиме міськради в п'ятницю.

Між тим міськрада Ірпеня (Київська обл.) продовжує роботу в звичайному режимі, повідомили агентству у приймальні міського голови Володимира Карпюка.

Як повідомив народний депутат Володимир Ар'єв (фракція "Блок Петра Порошенка") на своїй сторінці у Facebook, у мера Бучі у четвер тривають обшуки у справі про розкрадання 900 га лісу, мер Ірпеня Володимир Карплюк полишив межі України.

"З 6 ранку Генпрокуратура проводить обшук у горезвісного мера Бучі Анатолія Федорука у справі розкрадання через схеми 900 га лісу в Київській області. Його спільник, ще більш горезвісний мер Ірпеня Володимир Карплюк – той самий, який захоплював владу в Коцюбинському (смт Коцюбинське Ірпінської міськради, ексклав, оточений територією Києва – ІФ) і організовував побиття активістів – о третій годині ночі залишив країну", - написав В. Ар'єв.

Згодом прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook підтвердила факт обшуку в А. Федорука, додавши, що обшуки проводяться і в Ірпені. "Обшуки в Ірпені та Бучі", - написала вона.

Як написала на своїй сторінці у Facebook народний депутат України (БПП) Ольга Червакова, обшуки відбуваються у рамках кримінальної справи, порушеної у серпні 2015 року Генеральною прокуратурою України (ГПУ) за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Бучанської міськради при вилученні земель лісового фонду загальною площею 890 га та зміни їхнього цільового призначення.

"Прокуратура звернулася з позовом і наприкінці 2015 року рішенням Верховного суду України позов був задоволений, а землю повернули державі. Йдеться про 890 га лісу навколо так званого "Бучанського Межигір'я" – маєтку екс-віце-спікера Верховної Ради, комуніста Ігоря Калєтніка. Рішенням суду ліс площею 14 га витребуваний на користь держави з незаконного володіння родича Калєтніка", - повідомила О. Червакова.

За її словами, після вступу в дію судового рішення, Бучанська міськрада повторно прийняла сім рішень про передання земельних ділянок у лісі під забудову, після чого прокуратура Київської області повторно пред'явила три позови про їх скасування та витребування земельних ділянок на користь держави.

"У період з березня до травня були вирубані дерева в лісі на вул Пушкінська та Яснополянська в Бучі. 14 березня 2016 року слідчим управлінням ГУНП Київської області розпочато розслідування за фактом незаконної порубки лісу", – написала О. Червакова.

Крім того, за її словами, головне слідче управління ГПУ розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК від 11 вересня 2015 року за фактом зловживання службовим становищем мера Бучі А. Федорука та його колишнього заступника Володимира Карплюка при виділенні земельних ділянок у Бучі загальною площею 2 га.

О. Червакова також повідомила, що мер Ірпеня В. Карплюк також є фігурантом відповідних кримінальних справ.

"У квітні 2011 року Карплюк і Федорук створили будівельну компанію "Будрегіонінвест", яка навпіл належала Людмилі Федорук та Ларисі Карплюк. У 2012 році чистий прибуток компанії становив 74,5 млн грн. "Будрегіонінвест" є підрядником будівництва житла в Бучі на незаконно розпайованих лісових зонах. Замовниками були підприємства Карплюка. "Будрегіонінвест" заклав п'ять житлових комплексів - "Новатор", "Центральний", "Варшавський двір", "Rich Town" і "Буча Квартал". Саме в них були задекларовані Карплюком у 2013 році 67 квартир", - резюмувала депутат.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА