18:54 14.07.2016

Прокурор АТО Кулик називає справу проти нього замовною і сподівається на швидкі судові розгляди

4 хв читати

Військовий прокурор АТО Костянтин Кулик планує в п'ятницю, 15 липня, подати на ім'я генерального прокурора Юрія Луценка рапорт з матеріалами, які доводять, що висунення йому звинувачень пов'язане з намірами перешкодити розслідуванню справи щодо бізнесмена Сергія Курченка й екс-президента Віктора Януковича.

"Я раніше заявляв про те, що директор НАБУ Артем Ситник виконує замовлення, щоб перешкодити розслідувати справу стосовно Курченка та Януковича", - сказав К.Кулик журналістам у четвер у Києві.

На уточнювальне запитання, чиє замовлення виконує А.Ситник, прокурор АТО сказав: "Я про це готую рапорт генеральному прокурору й завтра подам. В ефір я не готовий це зараз говорити - там треба проводити окреме розслідування", - зазначив К.Кулик.

Пізніше він додав, що "треба збирати докази винуватості або невинуватості цих людей, тому я не хочу голослівно заявляти - це буде офіційне розслідування з цього приводу".

К.Кулик зазначив, що у нього є докази замовного характеру дій директора НАБУ, і що поточні події "щодня додають нових пазлів до картинки".

Зокрема, прокурор АТО зазначив, що оприлюднення А.Ситником аудіозаписів прослуховування його телефонних розмов свідчить про те, що його розмови прослуховуються детективами НАБУ вже протягом півроку. "Таким чином Ситник свідчить, що він чудово розумів, що я буду включений до складу групи стосовно Курченка, добре розумів, де і які слідчі дії я буду провадитиму, тому що все це по телефону обговорювалося. І те, що вони саме в ці моменти приходили з повістками, з процесуальними та слідчими діями, зайвий раз свідчить, що вони намагалися виконати замовлення, намагалися збити мене з проведення певних процесуальних слідчих дій", - сказав К.Кулик.

За його словами, А.Ситник, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький і його заступник Максим Грищук "намагаються створити громадську думку безпідставними обвинуваченнями, не маючи доказів вчинення мною будь-якого злочину", через що сподівається, що справу стосовно нього буде якомога швидше передано в суд.

К.Кулик зазначив, що безпідставність звинувачень на його адресу вже підтверджено Апеляційним судом Києва, що відновив його на посаді. "Вони (А.Ситник, Н.Холодницький і М.Грищук - ІФ) в суді спробували зробити це (звинуватити К.Кулика - ІФ) безпідставно - суд ухвалив рішення. Все, що вони шиють білими нитками, - все вилізе в суді. Я вимагаю, щоб вони в суд справу передали на мене, і що швидше, то краще. і там ми поставимо крапку в тому, хто і що зробив, які злочини скоїв", - сказав прокурор АТО.

На запитання, чому справою С.Курченка опікується військова прокуратура, він сказав, що таке рішення ухвалив генеральний прокурор України. "Для ефективності. Тому що НАБУ свого часу чомусь відмовилося розслідувати цю справу і повернуло її назад до ГПУ, наскільки мені відомо. Після цього було доручено розслідувати Генеральній прокуратурі", - зазначив К.Кулик.

Як повідомлялося, 13 липня колегія суддів Апеляційного суду м. Києва скасував постанову слідчого судді Солом'янського районного суду м. Києва про відсторонення К.Кулика з посади військового прокурора АТО терміном на два місяці на час ведення слідства, винесене 4 липня.

25 грудня 2015 року розпочато кримінальне провадження щодо військового прокурора сил АТО К.Кулика за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення). Як повідомив М.Грищук, К.Кулик протягом 5 років заробив суму коштів, яка набагато меншу від витраченої суми на придбання майна.

29 червня детективи НАБУ проводили обшук за місцем проживання К.Кулика, йому сповістили про підозру, але в письмовому вигляді прокурор відмовився отримувати повідомлення й закрився у власній оселі в присутності понятих.

Народний депутат фракції БПП Валерій Карпунцов написав, що слідчі НАБУ прийшли з обшуком до квартири К.Кулика, проте забули вручити йому підозру після того, як в його квартирі "не було нічого знайдено, що могло б зацікавити антикорупційне бюро". За його словами, в день обшуку К.Кулик "мав представляти обвинувачення в апеляції у справах затриманих Сухомлина і Кошеля, що проходять у справі Сергія Курченка".

К.Кулик очолив єдину військову прокуратуру сил АТО відразу після її створення в серпні 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА