12:47 12.05.2016

Створення повноцінного ядерного циклу в електроенергетиці України можливе

1 хв читати
Створення повноцінного ядерного циклу в електроенергетиці України можливе

Створення повноцінного ядерного циклу в електроенергетиці України можливе при забезпеченні сприятливих умов для інвесторів, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко на брифінгу в четвер.

"Україна має свою стратегічну карту саме під такий сценарій розвитку(створення повного циклу ядерної енергетики - ІФ). Для цього потрібні дуже великі інвестиції, а для інвестицій завжди потрібні умови. Впровадження закону про ринок електроенергії створює можливості для інвестицій. Якщо ці умови, цей фундамент будуть забезпечені, кожен інвестор, що приходить в Україну, розумітиме, яким чином його кошти можна буде повернути. Тоді ми зможемо говорити про повний цикл. Створення повного ядерного циклу в Україні можливе", - сказав він.

Як зазначив Г.Зубко, Україна за 2015 рік досягла "безпрецедентного зростання - до 57% - виробництва атомної електроенергії".

Крім того, за його словами, реновації потребують близько 70% електромереж країни.

"Нормативні витрати у нас визначені на рівні 12%. Все, що перевищує (наприклад, "Криворіжтеплоцентраль" втрачає 47%), потребує реновації. Це практично 70% мереж в Україні", - констатував віце-прем'єр.

При цьому він додав, що тепломережі - одне з найгостріших питань, оскільки нині Україна втрачає до 25% теплоенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА