14:42 11.05.2016

Міненерговугілля ініціює передачу йому в управління "Чорноморнафтогазу"

2 хв читати
Міненерговугілля ініціює передачу йому в управління "Чорноморнафтогазу"

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик розкритикував роботу з повернення контролю над активами ДАТ "Чорноморнафтогаз" і запобігання його банкрутству та ініціював передачу акцій "дочки" НАК "Нафтогаз України" в управління безпосередньо міністерству.

"Прошу розглянути питання можливості, оскільки це і політичне питання, передати акції "Чорноморнафтогазу" в управління Міненерговугілля", - сказав І.Насалик на засіданні Кабінету Міністрів у Києві в середу.

Він нагадав, що, будучи народним депутатом двічі порушував питання законодавчого захисту "Чорноморнафтогазу" від банкрутства, оскільки компанію намагаються збанкрутити, проте безрезультатно.

"На сьогодні від "Чорноморнафтогазу" залишилися стільці і стіл", - констатував міністр.

Відповідаючи на критику, глава правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Коболєв заявив, що Одеське і Безіменне родовища "Чорноморнафтогазу", що приносили основні обсяги видобутку, захоплені Збройними силами РФ.

"Ситуація давно відома. На жаль, ми нічого з нею зробити не можемо. Газ із цих родовищ надходить на територію окупованого Криму", - сказав глава НАК.

Він уточнив, що річний видобуток цих родовищ близько 1,2 млрд куб. м, підкресливши, що "Нафтогаз України" вже звернувся в міжнародний арбітраж до РФ для компенсації збитків.

Після анексії Росією Криму в 2014 рік самопроголошена влада оголосила власністю Криму континентальний шельф півострова, а також майно ДАТ "Чорноморнафтогаз", і заявив про створення кримського республіканського підприємства "Чорноморнафтогаз". ДАТ у 2013 році добуло 2,4 млрд куб. м газу, рік потому видобуток скоротився до 2 млрд куб. м, а в 2015 році - до 1,844 млрд куб. м.

НАК "Нафтогаз України" залучив компанію Covington&Burling LLP (Нью-Йорк, США) до захисту своїх інтересів у рамках позову щодо втрачених кримських шельфових активів, і в лютому 2016 року вручив РФ офіційне письмове повідомлення про інвестиційний спор у рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між країнами.

НАК "Нафтогаз України" - державна холдингова компанія, що включає вертикально інтегровану групу підприємств, які опікуються видобутком, транспортуванням, зберіганням і переробкою нафти та газу, а також постачанням палива.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА