09:40 04.05.2016

Савченко може відновити суху голодовку, якщо за кілька місяців не повернеться на батьківщину

2 хв читати
Савченко може відновити суху голодовку, якщо за кілька місяців не повернеться на батьківщину

Адвокат Надії Савченко Микола Полозов заявляє, що його підзахисна може знову розпочати суху голодовку, якщо не повернеться додому за кілька місяців, хоча процедура екстрадиції може тривати до року.

"Надія довго чекати не може. Вона прямо про це заявила, і якщо виникнуть зволікання, я не виключаю, що вона відновить суху голодовку. За звичайної процедури це (процес екстрадиції - ІФ) триває від півроку до року. І такий термін для неї абсолютно неприйнятний", - сказав адвокат в ефірі "5 каналу".

М.Полозов висловив сподівання, що російська влада все-таки не вдасться до максимальних термінів для проходження "тих чи тих бюрократичних процедур, пов'язаних із видачею", а максимально скоротить їх термін. "Якщо ми говоримо про якісь реалістичні терміни, то це один, два, щонайбільше три місяці", - додав він.

Як повідомлялося, минулого тижня М.Полозов заповнював із Н.Савченко документи, необхідні для передачі її в Україну. "Заповнювали з нею заяви, необхідні для передачі її в Україну за конвенцією. Ретельно вибирали формулювання. Від низки запропонованих у зразках заяв формулювань Надія відмовилася, замінила своїми", – зазначив він.

За словами іншого адвоката Марка Фейгіна, Н.Савченко під час заповнення документів на екстрадицію категорично відмовилася від визнання своєї провини, але погодилася сплатити штраф в 30 тис. рублів, призначений їй судом за начебто незаконний перетин кордону, зазначивши при цьому, що була незаконно вивезена з території України.

Із 6 квітня українка оголосила суху голодовку, вимагаючи повернути її на батьківщину. 19 квітня Н.Савченко після телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком погодилася припинити голодовку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА