14:55 15.01.2016

Актор Джиммі Моралес став президентом Гватемали

1 хв читати
Актор Джиммі Моралес став президентом Гватемали

Колишній комедійний актор Джиммі Моралес вступив в п'ятницю на посаду президента Гватемали.

Як передає Бі-Бі-Сі, на церемонії інавгурації був присутнім віце-президент США Джо Байден, колишній король Іспанії Хуан Карлос I, а також лідери країн Південної Америки.

У своїй інавгураційній промові Д.Моралес закликав громадян об'єднатися для боротьби з корупцією та бідністю і подякував тим, хто вже веде цю боротьбу.

46-річний Д.Моралес отримав перемогу на жовтневих виборах на тлі гучного корупційного скандалу, після якого свій пост був змушений залишити його попередник на посту глави держави Отто Перес Моліна.

Моліна, який заперечує звинувачення на свою адресу, був усунений від влади і позбавлений недоторканності за звинуваченням в отриманні хабарів від імпортерів за звільнення від митних зборів.

Д.Моралес - відомий гватемалський актор і продюсер. Різкий зліт його популярності політологи пов'язують із втомою громадян Гватемали від політиків традиційного плану і корупції.

Як зазначають експерти, існує низка побоювань щодо його здібностей керувати країною, оскільки Д.Моралес набагато краще знається на комедії, ніж на політиці. Його передвиборна програма займала всього шість сторінок друкованого тексту, і з неї було дуже складно зробити висновок про те, як Д.Моралес планує виводити країну з кризи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА