14:37 26.11.2015

Україна і Туреччина підтвердили плани розширення ВТС на Turkey Defence Week - 2015

2 хв читати
Україна і Туреччина підтвердили плани розширення ВТС на Turkey Defence Week - 2015

Україна і Туреччина підтвердили плани розширення двостороннього ВТС під час міжнародної конференції Turkey Defence Week - 2015, що відбулася днями в Анкарі, повідомила прес-служба держконцерну "Укроборонпром".

Як заявив заступник голови "Укроборонпрому" Денис Гурак, сторони планують спільні проекти для посилення рівня безпеки і захисту в акваторії Чорного моря. "Україна і Туреччина спільно розвиватимуть морську промисловість для посилення безпеки і захисту в акваторії Чорного моря. Цей напрям буде одним з ключових аспектів співпраці", - цитує прес-служба заступника голови держконцерну.

За його словами, нині "Укроборонпром" зосереджений на залученні іноземних інвестицій у розвиток українського ОПК за міжнародними стандартами.

Актуальні питання двосторонньої українсько-турецької співпраці, зокрема ВТС, обговорювали під час візиту в Київ у березні президента Туреччини Тайїпа Реджепа Ердогана.

За даними української сторони, як перспективні напрямки двостороннього ВТС розглядають бронетанкобудування, авіадвигунобудування, радіолокацію, навігацію, зв'язок, ракетне озброєння.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, Україна може взяти участь у низці оборонних програм Туреччини із створення окремих видів озброєнь, зокрема створення турецького основного бойового танка (ОБТ) третього покоління Altay, а також турецького винищувача.

Нині "Укроборонпром" і турецька ASELSAN вивчають можливість налагодження технологічної співпраці в галузі виробництва оптико-електронного обладнання, на першому етапі базовою сферою співпраці розглядається бронетанкобудування.

За даними турецьких джерел, у рамках нарощування міжнародної технологічної та промкооперації в ОПК Анкара планує збільшити до 2032 року обсяги експорту озброєнь до $25 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майно ексміністра освіти України Табачника та митрополита РПЦ Лазаря передано в управління держави

ДП "Ліси України" додано до переліку критично важливих для економіки підприємств

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

Волонтери ТЧХУ та рятувальники ДСНС евакуювали 84 людини з багатоповерхівки Вишгорода, де виникла пожежа

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Відомо про двох загиблих і шістьох поранених унаслідок обстрілу Гірника Донецької області - голова ОВА

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА