11:56 06.08.2015

ExxonMobil Exploration and Production Ukraine закриває представництво в Україні

2 хв читати
ExxonMobil Exploration and Production Ukraine закриває представництво в Україні

ExxonMobil Exploration and Production Ukraine B.V. (Нідерланди) закриває представництво в Україні, зареєстроване в Києві.

Як повідомила компанія в офіційній пресі, таке рішення її рада директорів ухвалила 3 серпня.

"Зазначене стосується інших представництв компанії ExxonMobil в Україні", - заявляє ExxonMobil Exploration and Production Ukraine.

Як повідомлялося, Україна в 2012 році провела конкурс на укладання угоди про розділ продукції (УРП) щодо Скіфської ділянки на шельфі Чорного моря, його переможцем в серпні минулого року став консорціум на чолі з ExxonMobil Exploration and Production Ukraine B.V. (40%, оператор) Shell (35%), австрійською OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) і НАК "Надра України" (10%).

Через рік, у вересні 2013 року, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький підписав у Нью-Йорку у присутності Віктора Януковича договір про укладання УРП з ExxonMobil Exploration and Production Ukraine.

Проте після анексії Криму Росією посол США в Україні Джеффрі Пайєтт у червні наступного року повідомив, що американська ExxonMobil відмовилася від планів розробки кримського шельфу Чорного моря.

Раніше про вихід з процесу переговорів про підписання УРП у рамках розробки Скіфської ділянки шельфу Чорного моря заявила компанія Shell.

Площа Скіфської ділянки 16,698 тис. кв. км, її територія межує з островом Зміїним. Раніше сумарні інвестиції у Скіфську ділянку оцінювалися в $10-12 млрд, прогнозований щорічний обсяг видобутку природного газу - до 3-4 млрд куб. м, надходження до бюджету - 80-90 млрд грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА