09:33 14.05.2015

ГСУ розслідує розкрадання службовими особами "Держінвестпроекту" близько 2 млрд грн держкоштів

2 хв читати
ГСУ розслідує розкрадання службовими особами "Держінвестпроекту" близько 2 млрд грн держкоштів

Головне слідче управління розслідує факт заволодіння державними коштами ТОВ "Боржава Резорт" і ТОВ "Борисфен", які пов'язані з керівництвом "Держінвестпроекту", зокрема його екс-керівником Владиславом Каськівим, повідомляє прес-служба МВС України.

"Зараз розслідується факт заволодіння державними коштами, виданими як кредити ТОВ "Боржава Резорт" (165 млн грн) і ТОВ "Борисфен" (94,2 млн грн). Зазначені одержувачі кредитів були раніше безпосередньо чи опосередковано пов'язані з керівництвом "Держінвестпроекту", зокрема з Каськівим В.В.", - зазначено в повідомленні.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив: "Встановлено, що в період з 2012 до 2013 року службові особи "Держінвестпроекту", за попередньою змовою групою осіб, із службовими особами ДП "Державна інвестиційна компанія", ТОВ "Боржава резорт", ТОВ "Біонік Девелопмент", ДП "Ел Ен Джі Термінал", ТОВ "Борисфен", ДП "Дирекція з будівництва й управління проектом "Повітряний експрес", ДП "Грін Енерго", ДП "Національний проект "Відкритий світ" та інших підприємств - заволоділи грошовими коштами в сумі близько 2 млрд грн, виділених з державного бюджету України, а також інвестованих Китайською народною республікою для реалізації національних проектів України.

Прес-служба зазначає, що Головним слідчим управлінням МВС і Держфінмоніторингом встановлено, що згадані підприємства отримані державні кошти використовували переважно для купівлі валюти з її подальшим перерахуванням компаніям-нерезидентам з метою придбання частини акцій і часток у статутних капіталах українських підприємств.

Щодо службових осіб "Держінвестпроекту" Головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове розслідування за ознаками злочинів, передбачених статтею 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), а також ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) прибутків, отриманих злочинним шляхом).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА