09:35 24.02.2015

Чечетов вийшов з СІЗО під заставу майже 5 млн грн

2 хв читати
Чечетов вийшов з СІЗО під заставу майже 5 млн грн

Народний депутат України VII скликання, колишній перший заступник голови фракції "Партії регіонів" Михайло Чечетов, затриманий за підозрою в скоєнні злочину у зв'язку з голосуванням у Верховній Раді "диктаторських законів", вийшов з СІЗО у Києві.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" його адвокат Сергій Маляренко, М. Чечетов вийшов з ізолятор близько 30-40 хв илин тому.

Як повідомлялося, 21 лютого Печерський районний суд міста Києва обрав для М. Чечетова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі близько 5 млн грн.

У понеділок С. Маляренко повідомив агентству, що за М. Чечетова внесено заставу в сумі майже 5 млн грн.

Як повідомлялося, 16 січня 2014 року український парламент прийняв низку законодавчих ініціатив, які в народі охрестили "диктаторськими законами".

М. Чечетов був на той час членом лічильної комісії парламенту, після підписання протоколу лічильної комісії документи отримали статус офіційних, хоча фактичних 226 голосів депутатів за підтримку законів не було.

Зокрема, були ухвалені закони "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" і процесуальні закони щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" авторства депутатів від фракції Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка, а також закон про зміни до Регламенту Верховної Ради, який спрощує порядок надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народних депутатів, які скоїли злочин.

Крім того, були ухвалені закони "Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері гарантування безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі"; закон щодо відповідальності за скоєння адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів; закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження.

Ухвалення 16 січня 2014 року дев'яти законів викликало негативну реакцію західних політиків та офіційних осіб, а також міжнародних правозахисних організацій.

Верховна Рада скасувала норми зазначених законів 24 лютого 2014 року.

20 лютого 2015 року Генпрокуратура повідомила про те, що М. Чечетов повідомлено про підозру у вчиненні злочину у зв'язку з голосуванням у Верховній Раді законів 16 січня 2014 року, які обмежують громадянські права. Екс-регіоналу було висунуто підозру у скоєнні злочину за ст. 364 та 366 КК У країни (зловживання владою та службов а підроб ка).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА