16:04 10.02.2015

Омбудсмен відзначає неприпустимість обмеження свободи журналіста Коцаби

1 хв читати
Омбудсмен відзначає неприпустимість обмеження свободи журналіста Коцаби

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська вважає неприйнятним переслідування журналістів і громадських активістів за їхню діяльність.

"Наразі з високою ймовірністю можна стверджувати про ознаки порушення статті 10 Конвенції, оскільки практика Європейського суду у схожих справах вказує на недопустимість у демократичному суспільстві такого обмеження свободи, як у справі Руслана Коцаби", - наводить слова В.Лутковської прес-служба омбудсмена.

За її словами, такі ситуації неодноразово були предметом розгляду в Європейському суді з прав людини і, констатуючи порушення статті 10 Конвенції, ЄСПЛ зазначав, що будь-яке обмеження свободи висловлення поглядів повинно мати легітимну мету, зокрема, здійснюватися в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку, з метою запобігання заворушенням чи злочинам, бути пропорційним переслідуваній меті та необхідним у демократичному суспільстві.

"Визначальним при цьому є рішення, яке буде прийнято національними органами за результатами розгляду відповідної справи", - зазначила В.Лутковська.

СБУ затримала журналіста Р.Коцабу, якого підозрюють у держзраді. Р.Коцаба раніше критикував проведення чергової хвилі мобілізації в Україні та закликав не йти до військкоматів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА