13:32 14.11.2014

Amnesty International стурбована проведенням "народних судів" над полоненими в самопроголошеній "ЛНР"

1 хв читати
Amnesty International стурбована проведенням "народних судів" над полоненими в самопроголошеній "ЛНР"

Організація Amnesty International висловила стурбованість у зв'язку з проведенням так званих народних судів сепаратистами на сході України.

"Проведення "народного суду" "ЛНР" разом із фактами жорстокого поводження стосовно полонених і вбивств у формі страти є кричущим порушенням міжнародного гуманітарного права", - йдеться в прес-релізі організації, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією, Amnesty International випустила документ, спрямований на мобілізацію прибічників у всьому світі з метою чинення тиску на самопроголошену республіку.

"Відповідно до міжнародного права, покарання будь-якої людини можливе лише за рішенням законно створеного суду, який відповідає всім стандартам справедливого судового розгляду", - повідомив спікер Amnesty International в Україні Богдан Овчарук.

За його словами, проведення "народних судів" сепаратистами є нічим іншим як "спробою виправдати вбивства людей".

"Винесення та виконання вироків представниками самопроголошених сепаратистських республік може становити військові злочини", - сказано в повідомленні.

В організації також закликали збройні угруповання, які контролюють частину Луганської та Донецької областей, утриматися від подальших розглядів справ проти осіб, яких обвинувачують у вчиненні злочинів, не вбивати полонених, не застосовувати страти.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА