10:54 31.10.2014

Аваков: МВС відкрило провадження стосовно Пореченкова, Київ підключить до справи Інтерпол

1 хв читати
Аваков: МВС відкрило провадження стосовно Пореченкова, Київ підключить до справи Інтерпол

Слідче управління Міністерства внутрішніх справ України порушило кримінальне провадження стосовно російського актора Михайла Пореченкова за ст. 260 ч.4 КК України.

"Михайло Пореченков, прибувши до Донецька, у складі збройної банди, особисто взяв участь в обстрілі підрозділу українських Збройних сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, в повному обсязі викриваючи цього громадянина Росії у вчиненні злочину на території України. Згідно з Кримінальним кодексом України, такий злочин карається позбавленням волі терміном від 7 до 12 років", - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Глава МВС додав, що "сьогодні ж слідчі звернуться до суду і, переконаний, Пореченкова буде оголошено в розшук із санкцією - арешт. Неминуче буде підключення до розшуку й Інтерполу. Слідчі переконані, що за таких очевидних доказів злочину, рішення суду - Інтерпол активно підтримає розшук, і Пореченков не зможе переміщатися по світу, поза Росією, не будучи заарештованим та екстрадованим в Україну".

Згідно з ч. 4 ст. 260. КК України (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях), такий злочин карається позбавленням волі терміном від 7 до 12 років.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА