16:39 14.05.2014

Група озброєних людей вивезла з НКМЗ списану інженерну машину розгородження

2 хв читати

Група озброєних людей, які проникли на територію Новокраматорського машинобудівного заводу (НКМЗ, Краматорськ Донецької обл.), вивезла з його території інженерну машину розгородження (ІМР). Такі машини завод випускав у радянські часи для потреб оборонного комплексу, наразі її списано на брухт.

"Під'їхала на мікроватобусі група з восьми осіб з автоматами і автотранспортером, проникли на завод, і, завантаживши одну ІМР на транспортер, покинули територію", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі НКМЗ.

Як повідомлялося, 26 квітня озброєні люди, увірвавшись на НКМЗ, намагалися відновити та завести дві таких машини, що залишилися на заводі. Однак у зв'язку з практичною непридатністю машин для використання за призначенням ця спроба не вдалася, і група людей покинула завод.

У прес-службі зазначають, що ще в минулому році на заводі залишалося вісім таких машин, але шість вже відправлені на переплавку, а дві "чекали своєї черги".

Інженерна машина розгородження, що випускалася НКМЗ до 1991 року, призначена для прокладування доріг на пересіченій місцевості, у лісі і міських завалах, для риття та засипки котлованів. Прийнята на озброєння в 1969 році. Як база використовувалося шасі середнього танка Т-55.

Машини активно застосовувалися під час військових дію в Афганістані, а також під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Загалом було випущено понад 1,2 тис. ІМР.

НКМЗ спеціалізується на випуску прокатного, металургійного, ковальсько-пресового, гідротехнічного, гірничорудного, підйомно-транспортного, спеціалізованого обладнання, поковок і виливків.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА