08:45 13.02.2014

Булатов після лікування в Литві вирушає до Німеччини

2 хв читати

Активіст української опозиції, лідер Автомайдану Дмитро Булатов завершив лікування в Литві та вирушає до Німеччини на зустріч із батьком і бабусею.

Як повідомляє агентство BNS, 35-річний українець подякував жителям Литви за турботу й допомогу, яку він отримав під час лікування у Вільнюській республіканській університетській лікарні.

"Хочу подякувати за професіоналізм лікарям і всьому персоналу лікарні - ці люди щодня дарували мені позитивні емоції", - сказав Д.Булатов.

Його слова наводяться в прес-релізі лікарні.

Д.Булатова доставили до Вільнюса в ніч на 3 лютого. Про готовність Німеччини прийняти активіста на лікування заявляв раніше глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Тим часом литовська Державна служба судової експертизи готує висновки щодо Д.Булатова.

Голова Держслужби судової експертизи Ромас Раудіс (Romas Raudys) у середу повідомив BNS, що експертиза здійснюється на замовлення МЗС Литви.

За його словами, Д.Булатова оглянули, вивчаються медичні документи, але експерти ще чекають на фотографії, зроблені відразу після того, як чоловіка доставили до лікарні у Вільнюсі.

Як повідомлялося, Д.Булатов з 23 січня не виходив на зв'язок. Того самого дня його дружина через свого адвоката написала заяву до Дарницького райуправління міліції про зникнення чоловіка. Д.Булатов знайшовся 30 січня.

За твердженням активіста, люди, які розмовляли російською, викрали його 22 січня і жорстоко катували.

Активіст повідомив, що під час тортур йому ставили запитання переважно про акції Автомайдану та джерела їх фінансування. Вимагали, щоб він перед камерою зізнався в тому, що брав гроші в посла США.

31 січня в МВС України повідомили, що кількох активістів Автомайдану, серед яких значився і Д.Булатов, 24 січня було оголошено в розшук за статтею про масові заворушення.

Слідство відпрацьовувало кілька версій зникнення Д.Булатова - і корисливі мотиви, і версію про те, що це може бути інсценування з метою здійснення провокації, щоб викликати в суспільстві негативний резонанс.

3 лютого МВС України поширило повідомлення, в якому зазначалося, що слідство наразі не змогло отримати від Д.Булатова конкретної інформації, яка була б корисна в рамках розслідування обставин його викрадення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА