11:36 31.01.2014

Міліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з незаконним позбавленням волі автомайданівця Булатова

3 хв читати

Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "незаконне позбавлення волі або викрадення людини" за фактом незаконного утримання невідомими одного з лідерів Автомайдану Дмитра Булатова.

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 2. ст. 146 Кримінального кодексу України "незаконне позбавлення волі або викрадення людини". Створено слідчо-оперативну групу з досвідчених працівників слідчих і оперативних підрозділів. Розслідування перебуває на контролі Міністерства внутрішніх справ України", - повідомляє у п'ятницю відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Києві.

У міліції повідомили, що 30 січня о 23.30 за спецлінією "102" звернувся народний депутат України Петро Порошенко з інформацією про те, що до однієї з приватних клінік Києва доставили активіста Автомайдану Д.Булатова.

Слідчо-оперативна група Дарницького райуправління міліції Києва не змогла докладно опитати потерпілого у зв'язку зі станом його здоров'я.

Як зазначив в. о. начальника столичної міліції Валерій Мазан, за словами друзів і знайомих Д.Булатова, стало відомо, що 22 січня на перехресті однієї з вулиць у Деснянському районі Києва невідомі завдали йому удару тупим предметом в область голови та заштовхали в салон автомобіля, після чого повезли в невідомому напрямку, незаконно утримували, а 30 січня вивезли його в лісосмугу й залишили там.

Д.Булатов дійшов до с. Вишеньки Бориспільського району Київської області та звернувся до місцевого жителя, який і повідомив друзям потерпілого про місце його перебування. Потім чоловіка доставили до медзакладу.

"За попереднім діагнозом лікарів, у потерпілого виявлено численні гематоми тіла, різана рана вуха", - йдеться в повідомленні.

У міліції також наголосили, що 30 січня о 23.30 до міліції надійшло повідомлення, що на одній з автостоянок Дніпровського району Києва знайдено автомобіль, яким керував Д.Булатов до моменту зникнення. Автомобіль доставлено до Дарницького райуправління міліції.

Постраждалому забезпечено охорону в медзакладі.

За цим фактом працівники міліції проводять низку необхідних заходів для з’ясування всіх обставин скоєного злочину.

Тим часом, як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" начальник прес-служби міліції Київської області Микола Жукович, міліція не може опитати Д.Булатова як постраждалого в рамках розслідування кримінального провадження через те, що лікарі не дають можливості поспілкуватися з ним.

"Ми намагатимемося опитати його, але поки що лікарі не надають нам можливості поспілкуватися з ним, і вся інформація надходить від його друзів або адвоката", - сказав агентству М.Жукович, додавши, що невідомо, коли така нагода трапиться.

За його словами, кримінальне провадження у зв'язку з викраденням Д.Булатова передано на розслідування до главку міліції Київської області.

Крім того, М.Жукович повідомив, що водночас зі дзвінком про те, що Д.Булатов перебуває в лікарні, був дзвінок за лінією "102" про те, що на одній з автостоянок у Дніпровському районі Києва знайдено автомобіль, у якому Д.Булатов їздив до цього.

"Людина, яка телефонувала, встановлена. Машину вилучено, з нею працюють експерти", - зазначив він.

М.Жукович також висловив подив у зв’язку з тим, що, коли з’явилася перша інформація про те, що Д.Булатов знайшовся, "його друзі запросили до нього, хворої та побитої людини, телеканали, а не медиків і правоохоронців".

"Чому медики, правоохоронці не були направлені туди? Також ми могли б за гарячими слідами визначити місце, в якому його викинули. Це схоже на умисне приховання доказів. Ми встановлюватимемо ступінь провини кожного й опитуватимемо, зокрема, й журналістів телеканалів", - сказав він.

Минулого тижня у ЗМІ з'явилася інформація, що Д.Булатов з 23 січня не виходить на зв'язок.

23 січня дружина Д.Булатова через свого адвоката написала заяву до міліції про зникнення чоловіка. Вона звернулася до Дарницького райуправління столичної міліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА