13:10 27.12.2013

Air Onix звернулася до Державіаслужби з проханням призупинити всі рейси до весни

2 хв читати

Авіакомпанія Air Onix (Сімферополь) звернулася до Державної авіаційної служби з проханням щодо призупинення всіх рейсів на найближчі декілька місяців, повідомила прес-служба авіаперевізника.

"Починаючи з весни 2014 року авіакомпанія відновить рейси, які були раніше заплановані на літню навігацію, серед них традиційний напрямок Сімферополь-Київ-Сімферополь та інші рейси, а також відкриє новий рейс Донецьк - Тель-Авів - Донецьк", - йдеться в повідомленні компанії.

За всіма невикористаними квитками, купленими на скасовані рейси авіакомпанії, повернення буде здійснено в порядку черговості оброблення запитів.

"Air Onix створила антикризовий центр, який стежить за тим, щоб повернення за квитки здійснювалися в найкоротші терміни. Після закінчення новорічних свят авіакомпанія надасть можливість ознайомитися з планами розвитку на 2014 рік", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов заявив, що у разі відходу з ринку авіакомпанії Air Onix, що базується в міжнародному аеропорту "Сімферополь", її місце займе інший перевізник.

Air Onix призупинила польоти з 11 грудня, зокрема у зв'язку із заборгованістю перед хендлінговими компаніями за наземне обслуговування. При цьому авіаперевізник планував із 19 грудня відновити виконання рейсу №106 Київ-Сімферополь і далі відновлювати рейси за іншими маршрутами, проте не зробив цього.

У листопаді поточного року повідомлялося, що Air Onix планувала відмовитися від експлуатації літаків Boeing 737-500 з огляду на їх малу пасажиромісткість та низьку економічну ефективність та планувала до літньої навігації 2014 року поповнити флот літаками Boeing 737-400, 737-300 і 737-800. Отже, після оновлення її флот планувалося довести до п'яти повітряних лайнерів.

Крім того, в 2014 році авіакомпанія планувала розпочати виконання нових рейсів із Києва до Ларнаки і Барселони, з Сімферополя до Берліна, Ганновера, Мюнхена, Варшави, Донецька, Калінінграда, з Донецька до Тель-Авіва, Праги, Ларнаки, Санкт-Петербурга.

Авіакомпанію Air Onix засновано в 2007 році. Перший рейс виконала 28 квітня 2012 року. Основна виробнича база - міжнародний аеропорт "Сімферополь".

Парк повітряних суден авіакомпанії Air Onix нараховує два літаки Boeing 737-300 та один Boeing 737-400.

У серпні 2013 року стало відомо, що компанія ASA Luftfahrt Formgestaltung Gmbh (Відень), що володіла 80% акцій Air Onix, вийшла зі складу її акціонерів, а сімферопольські ТОВ "Крим-Дидактик" і "Онікс-Груп" (пов'язані з гендиректором авіакомпанії Ігорем Мельником), що раніше володіли по 10% акцій, наростили свої частки в її статутному капіталі до 45% кожна. Окрім того, до складу акціонерів Air Onix увійшла фізична особа з часткою 10% акцій.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА