19:41 07.11.2013

Випуск казначейських векселів у рахунок відшкодування ПДВ наразі відкладено - джерело

2 хв читати

Уряд України дослухався до рекомендацій Міжнародного валютного фонду (МВФ) і поки що відмовився від оформлення відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) фінансовими казначейськими векселями, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" кілька джерел.

"Нам сказали, що векселів поки що не буде", - сказав агентству представник однієї з компаній зі значною сумою боргу з відшкодування ПДВ.

За словами іншого джерела з фінансового ринку, уряд нині серйозно розглядає можливість виконання рекомендацій МВФ для отримання нового кредиту, за яким має надійти суттєва фінансова допомога Світового банку та ЄС, і випуск казначейських векселів поки що є серед тих пунктів, які Київ готовий виконати.

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки що не вдалося отримати офіційного підтвердження чи спростування цієї інформації від Мінфіну та Міндоходів.

Як повідомлялося, в рамках ухвалених Верховною Радою законів казначейські векселі планувалося випускати для реструктуризації бюджетної заборгованості на 1 січня 2013 року, зокрема з різниці в тарифах на теплову енергію та водопостачання, і підтвердженого відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) на суму понад 500 тис. грн.

Кабмін уже затвердив три граничні суми випуску векселів у кожному з сегментів: для оформлення заборгованості з відшкодування ПДВ - до 12,03 млрд грн, для реструктуризації бюджетного боргу - до 3,6 млрд грн, для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію - до 2,85 млрд грн.

Місія МВФ за підсумками роботи в Україні наприкінці жовтня вітала поставлену владою мету погасити цю заборгованість, однак рекомендувала робити це традиційними методами, оскільки використання векселів підірве фіскальні показники в наступні роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА