13:33 01.11.2013

В Ялті розпочали підготовку пілотного проекту зі страхової медицини

2 хв читати
В Ялті розпочали підготовку пілотного проекту зі страхової медицини

В Ялті розпочали підготовку пілотного проекту зі страхової медицини, повідомив Ялтинський міський голова Сергій Ілаш під час прямого ефіру на радіо "Ялтинський меридіан".

"З метою координації роботи із впровадження системи добровільного медичного страхування ми розпочали створення Координаційної ради, до якої увійдуть представники всіх зацікавлених структур. Після визначення розрахунку платних послуг та вивчення програм різних страхових компаній буде розпочато повномасштабну роботу з укладення договорів з медичного страхування", - сказав С.Ілаш.

За твердженням градоначальника, будуть також визначені умови співпраці зі страховими компаніями.

"За конкурсним відбором будуть визначені страхові компанії, головною умовою для яких будуть інвестиції у розвиток охорони здоров'я за направлення не менше 80 відсотків отриманих коштів на потреби галузі з поліпшення якості медичного обслуговування населення", - додав С.Ілаш.

Необхідність впровадження страхової медицини для Ялти, за твердженням голови міста, є особливо актуальною, тому що витрати на утримання осіб, які приїхали на відпочинок або нелегально влаштувалися на роботу, в місцевому бюджеті не передбачені і місто дотації на них не отримує.

"Оскільки ці особи повинні мати гарантований рівень медичного забезпечення, гарантом у цьому мають виступати страхові організації. Таке страхування має здійснюватися шляхом укладення разових договорів на медичні послуги або договорів на комплексне обслуговування протягом певного проміжку часу", - уточнив мер міста.

"Друга проблема полягає в тому, що в регіоні Великої Ялти з 78 тисяч дорослого населення пенсійного віку лише 44 тисячі є офіційно зайнятими, а 34 тисячі мають економічні джерела до існування за рахунок нелегальної роботи або ж не хочуть працювати.

"Кожен з них повинен мінімально заплатити суму базових витрат на одну людину на охорону здоров'я в м. Ялта, а це близько тисячі гривень. Таке фінансування можливе лише через організацію страхування", - уточнив С. Ілаш.

Керівник також вважає, що страхова медицина має стати одним із джерел фінансування охорони здоров'я.

"Для вирішення наявних проблем галузі охорони здоров'я необхідне залучення всіх можливих джерел фінансування, тому, окрім бюджетного фінансування має бути добровільне медичне страхування", - підсумував Ялтинський міський голова С. Ілаш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА