18:38 25.09.2013

Будівництво LNG-термінала розпочнеться в середині 2014 року - Янукович

1 хв читати

Президент України Віктор Янукович сподівається , що будівництво LNG-термінала розпочнеться в середині 2014 року.

"Спільно з американськими партнерами-компанією Excelerate Energy та іншими, у середині наступного року буде запущено першу фазу проекту LNG-термінала, що надасть можливість Україні реалізувати на 5 млрд більше кубічних метрів природного газу (на рік - ІФ)", - сказав В.Янукович під час виступу на шостому щорічному світовому економічному симпозіумі в Гарвардському клубі Нью-Йорка в середу.

Президент наголосив, що для гарантування національної енергобезпеки Україна продовжує активно працювати над диверсифікацією постачань енергоносіїв.

Як відомо, Україна планує розділити будівництво LNG-термінала на два етапи. На першому буде задіяно судно-термінал потужністю 5 млрд куб. м газу на рік, на другому буде побудовано наземний термінал потужністю 10 млрд куб. м газу на рік.

У рамках першого етапу буде виконано днопоглиблювальні роботи (за рахунок коштів, що залучаються ДП "LNG-термінал", EUR121 млн), побудовано з'єднання з газопроводом високого тиску (за кошти ДК "Укртрансгаз", вартість до EUR113 млн), встановлено орендоване судно-термінал.

На другому етапі буде побудовано наземний термінал (за кошти консорціуму інвесторів, вартість-EUR735 млн).

Проект передбачає будівництво СПГ-термінала в районі м. Южне (Одеська обл.) Поруч із нафтовим терміналом ПАТ "Укртранснафта" і МТП "Южний".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА