11:44 14.06.2013

Міндоходів підозрює WebMoney в порушеннях за двома статтями Кримінального кодексу

2 хв читати
Міндоходів підозрює WebMoney в порушеннях за двома статтями Кримінального кодексу

Оператор платіжної системи WebMoney в Україні підозрюється в незаконних діях із документами на переказ, платіжними картками, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення (ст. 200 ч. 1 КК України) та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом (ст. 209 ч. 3 КК України).

Як зазначається в повідомленні Міндоходів у п'ятницю, наразі працівники слідчого управління та оперативні співробітники міністерства проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за цими статтями Кримінального кодексу.

"Діяльність оператора платіжної системи WebMoney в Україні у тому вигляді, в якому вона провадилася на території держави, не відповідає нормам чинного українського законодавства, зокрема, вимогам закону "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", а також низки підзаконних актів, що регламентують емісію, обіг і використання електронних грошей", - зазначає Міндоходів.

Відомство нагадує, що відповідні поправки до законів про функціонування платіжних систем і розвиток безготівкових розрахунків набули чинності 18 жовтня 2012 року, однак комерційна структура, що підтримує роботу WebMoney на території України, не привела свою діяльність до нових норм законодавства.

Міндоходів зазначає, що готове всіляко підтримувати роботу легітимних, визнаних у світі та прозорих для законного контролю платіжних систем.

"У межах плану заходів із детінізації економіки Міністерство доходів і зборів посилює контроль за діяльністю платіжних систем і в цілому за операціями з використанням електронних грошей з метою дотримання норм українського законодавства", - наголошується в повідомленні.

Згідно з ним, це завдання покладено на спеціальний підрозділ протидії податковим злочинам із використанням новітніх технологій, який функціонує у структурі Головного оперативного управління Міндоходів.

"Закликаємо громадян обережно ставитися до вибору платіжної системи та перевіряти на офіційному сайті НБУ наявність ліцензії та інших дозвільних документів на провадження фінансових операцій на території України", - радить відомство.

Як повідомлялося, представники Податкової служби України 11 червня провели обшук у київському офісі компанії щодо здійснення електронних платежів WebMoney. Деякі ЗМІ опублікували інформацію про те, що обшук також проводився за місцем проживання деяких топ-менеджерів компанії, проте офіційного підтвердження або спростування цієї інформації немає.

Міндоходів 12 червня заявило, що домоглося блокування на пов'язаних із WebMoney рахунках 60 млн грн, що спричинило перебої в транзакціях у цій платіжній системі. Потім WebMoney заявило про відновлення роботи в повному обсязі й закликало клієнтів не панікувати, хоча користувачі продовжували розміщувати на форумах скарги на роботу мережі.

Фото: e-commerce.com.ua

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА